Справжня італійська піца. Від чого залежать смакові властивості готової страви
Від чого залежить смак піци
Здавалось би, усі кухарі готують піцу однаково, беруть різні начинки, використовують томатний соус. То чому ж одна страва смачна настільки, що їв би навіть після того, як наситився, а інша не лізе до рота навіть при невтамованому голоді?
Чотири критерії якості піци
• Правильно зроблене тісто для піци
• Правильний рецепт та томати для соусу
• Правильна жирність твердого сиру чи моцарели
• Різновид пічки, в якій випікається піца.
Про тісто
Існує багато рецептів тіста для піци. Серед них один із найкращих рецептів тіста на дріжджах, даючи добре вистоятись, але не слідкуючи, щоб воно не перекисло, бо тоді піца вийде суха та не смачна. Тісто розтачується дуже тонким шаром за допомогою рук, змащених оливковою олією. Вистоюється воно безпосередньо у формі. Час вистоювання може бути різним і залежатиме від температури у приміщенні, товщини тіста.
Про соус
Найкращий соус виходить зі свіжих чи консервованих у власному соці томатів. Готуючи соус блендер краще не використовувати, щоб не перетворити соус на томатний сік. Деякі кухарі подрібнюють томати за допомогою простого розминання овочів. Тоді соус буде густим, міститиме фрагменти томатів, і матиме чудовий смак. Томати мають бути стиглими та солодкими.
Про сир
Якщо для піци використовується моцарела, то краще її поєднати зі звичайним твердим сиром високої жирності, який добре буде плавитись при запіканні та отримає чудову скоринку. Жирність сиру має бути 55-60%.
Про піч
Сьогодні асортимент різного побутового та професійного обладнання дуже широкий. Якщо ви готуєте піцу вдома, у звичайній духовці, то ставте її ближче до верху, щоб верхній тен злегка «присмажував» сир, створюючи апетитну скоринку та підсушував овочі якщо у вас багато вологих начинок (кукурудза, помідори, свіжі гриби тощо).
Якщо ви замовляєте піцу в ресторані, то вже краще куштувати її у пі церіях, де піца – це основна страва в меню. У пі церіях піч точно буде спеціальною, саме для приготування піци.
Вони можуть бути на дровах, електричні, конвекційні, глиняні, з каменю і т.д. температура випікання також матиме вплив на смакові властивості готової страви.
Як приготувати глазур для паски, яка не буде кришитися: перевірений рецепт
Цей перевірений рецепт глазурі для паски гарантує, що ваша великодня випічка буде не лише смачною, але й привабливою. За допомогою цього простого рецепту ви зможете з легкістю створити гладку, не крихку глазур, яка додасть вашій пасці особливий шарм.
переглядів: 23
Як помити дзеркало без розводів: кілька простих способів
Завдяки цим простим способам ви зможете легко забезпечити своєму дзеркалу бездоганний вигляд без розводів. Пам'ятайте, що регулярне прибирання допомагає триваліше зберігати дзеркало у чистоті та зберігати його привабливий вигляд.
переглядів: 175
Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради
Ртутні термометри небезпечні і відсутні у продажу, але чи не в кожного ще лишився з мунулого такий прилад. Як безпечно управлятися з термометром, якщо він розбився?
переглядів: 711
На двох вулицях Рівного 25 квітня не буде води
Завтра, 25 квітня, з 09:00 до 17:00 через ремонтні роботи на водопроводі буде тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях.
переглядів: 361
Ціни на газ у 2024 році не зростатимуть
Нафтогаз продовжив фіксований тариф на газ для населення на ще один рік
переглядів: 417