Ми у Facebook
25.01.2020, 19:22

Справжня італійська піца. Від чого залежать смакові властивості готової страви

У Львові сьогодні є дуже багато різних піцерій, а також служб з доставки піци, наприклад всім відомі ресторани «Челентано» чи популярна швидка доставка піци від PizzaLetta. І коли хочеться посмакувати справді смачною піцою, то у виборі можна загубитись. Стогодні поговоримо про те, від чого залежить смак піци, як обрати справжню італійську піцу з неперевершеними смаковими властивостями.

Від чого залежить смак піци


Здавалось би, усі кухарі готують піцу однаково, беруть різні начинки, використовують томатний соус. То чому ж одна страва смачна настільки, що їв би навіть після того, як наситився, а інша не лізе до рота навіть при невтамованому голоді?

Чотири критерії якості піци


• Правильно зроблене тісто для піци
• Правильний рецепт та томати для соусу
• Правильна жирність твердого сиру чи моцарели
• Різновид пічки, в якій випікається піца.

Про тісто


Існує багато рецептів тіста для піци. Серед них один із найкращих рецептів тіста на дріжджах, даючи добре вистоятись, але не слідкуючи, щоб воно не перекисло, бо тоді піца вийде суха та не смачна. Тісто розтачується дуже тонким шаром за допомогою рук, змащених оливковою олією. Вистоюється воно безпосередньо у формі. Час вистоювання може бути різним і залежатиме від температури у приміщенні, товщини тіста.

Про соус


Найкращий соус виходить зі свіжих чи консервованих у власному соці томатів. Готуючи соус блендер краще не використовувати, щоб не перетворити соус на томатний сік. Деякі кухарі подрібнюють томати за допомогою простого розминання овочів. Тоді соус буде густим, міститиме фрагменти томатів, і матиме чудовий смак. Томати мають бути стиглими та солодкими.

Про сир


Якщо для піци використовується моцарела, то краще її поєднати зі звичайним твердим сиром високої жирності, який добре буде плавитись при запіканні та отримає чудову скоринку. Жирність сиру має бути 55-60%.

Про піч


Сьогодні асортимент різного побутового та професійного обладнання дуже широкий. Якщо ви готуєте піцу вдома, у звичайній духовці, то ставте її ближче до верху, щоб верхній тен злегка «присмажував» сир, створюючи апетитну скоринку та підсушував овочі якщо у вас багато вологих начинок (кукурудза, помідори, свіжі гриби тощо).

Якщо ви замовляєте піцу в ресторані, то вже краще куштувати її у пі церіях, де піца – це основна страва в меню. У пі церіях піч точно буде спеціальною, саме для приготування піци.

Вони можуть бути на дровах, електричні, конвекційні, глиняні, з каменю і т.д. температура випікання також матиме вплив на смакові властивості готової страви.





На правах реклами