Ми у Facebook
28.01.2020, 12:40

Грип на порозі: В Україні масово закривають школи на карантин

Фото: Волинська ОДА

Школярів відправляють на карантин через зростання захворюваності на грип не лише у Рівненській області, а й в інших регіонах України.
В Одесі з 28 січня на 2 тижні на карантин закривають усі школи міста. У дитячих садках групи будуть закривати, якщо кількість хворих дітей перевищить 20%, повідомляє міська рада Одеси.

За минулий тиждень рівень захворюваності на ГРВІ та грип в Одесі збільшився на 28,8% у порівнянні з попереднім тижнем. Так, за тиждень на ГРВІ та грип захворіли 5618 одеситів, з яких 74% діти до 17 років.

У Донецькій області станом на 27 січня для запобігання розповсюдженню захворювань на ГРВІ повністю призупинили навчання у 59 школах, у ще 9 – частково.

За словами голови Донецької ОДА Павла Кириленка, повністю закриті на карантин 18 шкіл у Добропіллі, 16 – у Покровську, 10 – у Селидовому, дев'ять – у Мирнограді, чотири – у Новогродівці, по одній – у Лимані та Мангушському районі. Частково призупинене навчання у семи школах Маріуполя та двох школах Краматорська.

У Сумській області навчання тимчасово зупинили у 15 школах області. Епідеміологічний поріг перевищений у Кролевецькому, Недригайлівському, Сумському, Тростянецькому районах та у містах Суми й Лебедин.

У Вінницькій області на карантин закрили 13 шкіл у Барському, Жмеринському, Могилів-Подільському, Мурованокуриловецькому та Тиврівському районах.

У Волинській області станом на 17.00 понеділка 27 січня, в області закрито на карантин 9 шкіл та дитсадок. Більшість начальних закладів відновить роботу на початку лютого. На карантин відправили учнів деяких шкіл Камінь-Каширського, Маневицького, Луцького, Рожищенського та Горохівського районів.

На Рівненщині навчання зупинили у 43 школах області. За минулий тиждень в області на 48% зросла захворюваність на грип та інші гострі респіраторні інфекції (ГРІ).

У Бердянську Запорізької області з 25 до 31 січня закрили на карантин усі школи та позашкільних закладів. Також навчання зупинили у 51 класі 27 шкіл Запорізької області, з яких 23 школи Запоріжжя.

У Житомирі усі школи закрили з 27 січня до 5 лютого. Також заняття зупинили у позашкільних закладах.





На правах реклами