Ми у Facebook
31.01.2020, 13:59

Рівненщина: Восьмимісячна дитина захворіла на кір

Кір продовжує реєструватись на території Рівненської області. За поточний тиждень з діагнозом кір госпіталізовано 2 хворих.
Захворіла 8-ми місячна дитина із Здолбунівського району та 40-річна жителька Корецького району. Загалом з початку року в області на кір захворіло 5 осіб.
По області вакцинація проти кору дітей у віці один рік виконана лише на 85,2% і це є найнижчим показником серед всіх областей (по Україні 93,2%).

Загалом по області 5100 дітей у минулому році так і не отримали перше щеплення проти кору. Друге щеплення проти кору отримали 91% дітей. Всього 2310 дітей не отримали ревакцинацію проти кору.

Отже, нормативного показника у 95% охоплення дитячого населення щепленнями проти кору, при якому можна було б констатувати про припинення циркуляції вірусу кору, в області так і не досягнуто.

Слід пам’ятати, що кір це небезпечне інфекційне захворювання, яке у 9 разів більш заразне ніж коронавірусна інфекція, і теж може закінчитись летально. Але на відміну від нового коронавірусу, захворюванню накір можна запобігти зробивши щеплення. Закликаємо всіх хто потребує щеплення проти кору звернутись до свого сімейного лікаря та зробити необхідне щеплення.





На правах реклами