Ми у Facebook
01.02.2020, 14:01

Велика Британія більше не в ЄС

фото з prm.ua.

Від сьогодні, 1 лютого, і аж до кінця 2020 року діятиме перехідний період, під час якого залишиться у митному союзі й на єдиному ринку.
Угода про вихід набула чинності 31 січня опівночі за Центральноєвропейським часом. З цього часу Велика Британія, була в ЄС понад 40 років - аж з 1973 року, більше не держава-член і вважатиметься третьою країною.

З 1 лютого стартував перехідний період, необхідний для того, щоб громадяни і підприємства мали більше часу для адаптації до нових умов.

Увесь цей час Велика Британія продовжить застосовувати закони ЄС, але більше не буде представлена ​​в інституціях Євросоюзу.

Перехідний період можна продовжити один раз на період до одного або двох років, якщо обидві сторони погодяться на це до 1 липня 2020 року.


"Найголовніше сказати сьогодні ввечері - це не кінець, а початок. Це момент справжнього національного оновлення та змін", - наголосив Прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Прихильники Brexit влаштували святкування на Парламентській площі у Лондоні.

"Юніон Джек", британський прапор, у будівлі Європейської ради в Брюсселі спустили о 19:00 у п’ятницю, і перемістили до прапорів країн, що не є членами ЄС.

Європейський парламент планує розмістити один зі своїх британських прапорів у Будинку європейської історії.

Про це повідомляє телеканал Прямий.

Нагадаємо, наприкінці січня в Євросоюзі підписали умову про вихід Великої Британії з ЄС. У 2016 році 51,9% британців проголосували за вихід Великої Британії з Європейського Союзу, а 48,1% - за збереження участі в ЄС.





На правах реклами