Ми у Facebook
02.02.2020, 15:20

Допомога на дітей одиноким матерям зросте

Хто має право отримувати допомогу на дітей одиноким матерям, кому надається допомога? Скільки становить максимальний розмір допомоги?
Право на допомогу мають:

- одинокі матері (які не перебувають у шлюбі), одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини відсутній запис про батька (матір) або запис про батька (матір) проведено за вказівкою матері (батька, усиновлювача) дитини;
- мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію.

Чи втрачається право на допомогу у разі реєстрації шлюбу матір’ю (батьком)або усиновлювачем дитини?

Якщо одинока мати, одинокий усиновлювач, мати (батько) у разі смерті одного з батьків зареєстрували шлюб, за ними зберігається право на отримання допомоги на дітей, які народилися чи були усиновлені до шлюбу, якщо такі діти не були усиновлені чоловіком (дружиною).

Чи надається допомога у випадку, якщо матір не перебуває в зареєстрованому шлюбі з особою, з якою вона веде спільне господарство?

Жінка, яка має дітей від особи, з якою вона не перебувала і не перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з якою вона веде спільне господарство, разом проживає і виховує дітей, право на одержання допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям, не має.

Допомогу на дітей одиноким матерям надають у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців (ст.183 Закону № 2811-XII).
Максимальний розмір допомоги на дітей одиноким матерям у 2020 р. має зрости:

- для дітей віком до 6 років - із 1779 грн до 1921 грн;
- для дітей віком від 6 до 18 років - із 2218 грн до 2395 грн;
- для дітей віком від 18 до 23 років - із 2102 грн до 2270 грн.

Нагадаємо, з 1 серпня 2019 року прийом документів для отримання державної допомоги на дітей одиноким матерям здійснюється у ЦНАПі.

За матеріалами cnaprv.gov.ua, buh.ligazakon.net





На правах реклами