Ми у Facebook
03.02.2020, 18:40

В Китаї закрили ще одне велике місто на карантин

фото з rbc.ua

Влада Китаю вирішила ізолювати портове місто Веньчжоу на сході країни через поширення коронавірусу.У місті вже припинив працювати громадський транспорт, кінотеатри та музеї. Влада ввела жорсткі обмеження на вихід з помешкань для місцевих жителів.
У місті вже припинив працювати громадський транспорт, кінотеатри та музеї. Влада ввела жорсткі обмеження на вихід з помешкань для місцевих жителів.

Деякі країни заборонили в'їзд іноземцям, які недавно були у Китаї.

Тим часом США, Австралія, Нова Зеландія та Ізраїль заборонили в'їзд іноземним громадянам, які нещодавно відвідували Китай. Вони також застерегли своїх громадян від поїздок у Китай.

Закриття кордонів та транспортного сполучення з Китаєм

Монголія, Росія та Непал закрили свої сухопутні кордони з Китаєм. Крім того, у Росії вирішили тимчасово призупинити рух пасажирських потягів у Китай. Це обмеження почне діяти з 3 лютого.

більшість авіакомпаній світу призупинила вбо скасувала рейси до міст материкового Китаю, а уряди багатьох держав евакуюють своїх громадян з Уханю.

Уже понад 300 померлих від коронавірусу

Хвороба, вперше зафіксована в 11-мільйонному місті Ухань, швидко поширилася Китаєм. За даними Державного комітету з охорони здоров'я КНР, на території країни від коронавірусу вже померли 308 людей, щонайменше 14380 - інфіковано.

2 лютого перший летальний випадок від коронавірусу 2019-nCoV було зафіксовано за межами Китаю. 44-річний громадянин КНР помер у лікарні на Філіппінах.

Разом з тим, у китайському місті Ухань завершили спорудження нового шпиталю для лікування хворих на коронавірус пацієнтів. Про завершення будівництва нового медичного закладу повідомила в понеділок, 3 лютого, місцева влада, на яку посилається агенція новин dpa.

Згідно з офіційною інформацією, шпиталь розрахований на тисячу місць для пацієнтів. У ньому працюватимуть 1,4 тисячі військових медпрацівників. Хоч на спорудження нового медзакладу пішло 10 днів, він уже готовий до прийому перших пацієнтів, запевняють представники влади.

Згідно з планами місцевих чиновників, до кінця поточного тижня мають завершити будівництво другого схожого шпиталю в Ухані. Той шпиталь буде розрахований на 1,5 тисячі місць, уточнює агенція новин AP.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Нагадаємо, коронавірус з Китаю розповсюдився у 24 країнах світу. В Київ прилетів літак з евакуйованими з Китаю українцями.





На правах реклами