Ми у Facebook
03.02.2020, 15:22

Нардеп знайшов для журналістів нову роботу на Рівненщині

Креативність Слуг народу останнім часом не знає жодних меж. Народні обранці дивують все новими і новими креативними проектами. При чому, робота знайдеться і для "акул пера та мікрофона"
Рівнянин Дмитро Соломчук, який пройшов у Верховну Раду від партії "Слуга народа" хоче залучити журналістів у свій новий еко-проект. Про це Соломчук написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.




"Земельна реформа і Фонд відновлення лісів Полісся, який ми запускаємо вже найближчим часом. Про це сьогодні говорили у прямому ефірі Oboz TV.

Запросив колектив журналістів на рівненське Полісся допомогти саджати дерева. Будемо ліквідовувати «місячні пейзажі». Вже скоро опублікую більше інформації", - написав Дмитро Соломчук.

Варто зазначити, що такою ідеєю нардеп дасть змогу журналістам насаджати дерев до несхочу, адже площа знищених бурштинокопачами земель - чималенька. Як повідомляє Рівне вечірнє, тільки у 2018 році, за попередніми підрахунками, бурштинокопачі понівечили понад 2,6 тис. га поліських районів Волині, Рівненщини та Житомирщини. Навіть, якщо відмінусувати Волинь та Житомирщину, ланка виходить в кількасот гектарів. Приміром, того ж таки 2018 року, загальна площа на території Клесівського, Володимирецького, Дубровицького, Сарненського лісгоспів. порушених земель складала майже 412 гектарів. А варто взяти до уваги, що за ці роки видобуток сонячного каменю продовжувався, а отже й перетворення землі на місяний ландшафт, тривав. І тривав доволі активно.

Нардеп не зазначив, які саме дерева саджатимуть, але як пише портал Аgravery, якщо брати горіхові дерева, то дерев на один гектар потрібно за схемою 10/10 це 100 саджанців.

Себто саджати дерева доведеться довго, багато і всерйоз.

При чому, навряд чи незаконні старателі захочуть поступитися своїм "намитим" місцем й дати змогу журналістам посадити дерева. Тим паче, що по кримінальним хронікам добре відомо, як радушно зустрічають старателі поліцейських...

І до речі, дерева хто поливатиме, хто доглядатиме після посадок? Незаконні старателі, бігатимуть з лійкою біля саджанців у перерві між миттям бурштину? Самі журналісти? Чи лісівники? І як довго вони, ці дерева, зможуть простояти, якщо поруч митимуть? Себто, старателі, побачивши саджанці, тяжкою технікою не в’їжджатимуть?

А може це і є ті легендарні посадки, які обіцяв Зеленський?

Питання на питанні й усі риторичні.

Хай там як, але зважаючи на складність задумки, хочеться усім учасникам побажати удачі й сил. Вони, судячи з усього, дуже знадобляться - роботи буде багато й усім.

До речі, творчий підхід до вирішення проблем у "Слуг народу" - визначна риса останнім часом. Нещодавно, депутат від "Слуги народу" Євген Брагар в ефірі програми "Голос народу" запропонував жінці пенсійного віку продати її собаку, щоб заплатити за газ.

Як бачимо, піклування про природу в нової ґенерації нардепів, як то кажуть, "в крові". ..





На правах реклами