Ми у Facebook
09.02.2020, 16:00

За яких умов призиватимуть 18-річних до армії

Фото ілюстративне

Міністерство оборони розіслало по всій Україні роз’яснювальні листи про призов-2020 та відстрочку для 18-річних юнаків.
Про це в Facebook повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк.

"Інформую про кілька важливих моментів щодо проведення в цьому році призову на строкову службу. Тема є надзвичайно важливою, і такою, що турбує багатьох.

Вчора від Міноборони направлено роз’яснювального листа на усі обласні державі адміністрації з рекомендаціями щодо проведення призовних кампаній у 2020 році.

В листі головам призовних комісій усіх рівнів надано рекомендації, як саме розглядати питання щодо надання відстрочки від призову 18 та 19-річним юнакам. Нагадаю, що це передбачено українським законодавством, а саме Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Тож, якщо призовники цієї вікової категорії матимуть бажання пройти військову службу в такому віці, їх буде прийнято до лав ЗСУ та інших військових формувань. Це відбуватиметься виключно за їх письмовою згодою.

На час проведення призовних кампаній буде організовано надання консультацій," - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 16 грудня підписав указ про звільнення в запас та призов на строкову військову службу у 2020 році.

Документом, зокрема, встановлено, що призову на строкову військову службу підлягають придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ