Ми у Facebook
17.02.2020, 14:17

Ток-шоу «Стосується кожного» - про першу операцію з пересадки серця в Україні

Такі операції в Україні не робили 15 років, але після зміни законодавства це знову стало можливим. У понеділок, 17 лютого, о 18:00 у соціальному ток-шоу «Стосується кожного» на «Інтері» гості студії та експерти говоритимуть про головну медичну сенсацію України - операції з пересадки серця.
Також у випуску «Рятівні серця» - про страхи й міфи, пов'язані з трансплантологів. І про те, як насправді працюватиме система з пересадки донорських органів в Україні.

У цей вечір у студію програми приїде 56-річний Василь Миговка із Закарпаття - той самий перший пацієнт з новим серцем. За прогнозами лікарів, йому залишалося жити не більше двох місяців... Василь і його велика родина у студії «Стосується кожного» вперше відверто розкажуть про те, що вони пережили до операції і як сьогодні почувається чоловік.

Ця медична сенсація - справа рук великої команди лікарів. Щоб врятувати життя Василя, його довелося терміново транспортувати з Києва у Ковельську районну лікарню на Волині. Чому відомий кардіохірург Борис Тодуров поїхав проводити операцію в Ковель? Що, на думку доктора, заважає робити такі пересадки на постійній основі? І чому команді лікарів, які готувалися провести операцію, довелося ризикувати власними життями? Як держава підтримує пацієнтів, які потребують пересадки серця? І що Борис Тодуров планує робити далі?





«Сьогодні пересадки серця потребує понад тисяча осіб в Україні, - розповідає ведучий ток-шоу Андрій Данилевич. - Про цих пацієнтів і про те, як це - почути биття свого нового серця, - ми говоритимемо у студії «Стосується кожного».

Підтримають учасників програми і приєднаються до обговорення проблем трансплантації в Україні експерти «Стосується кожного»: заступник голови національного руху «За трансплантацію» Наталія Омельчук, психолог Галина Дудар, адвокат Ольга Драчевська, головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін, народна артистка України Ніна Матвієнко, актор Михайло Август.





На цей ефір також приїде мама хлопчика, який потребує трансплантації серця, - 13-річного Богдана Хорольського з Дніпропетровської області. Дожити до операції йому може допомогти «механічне серце», вартість якого - понад 130 тисяч євро. Родині хлопчика не під силу самостійно зібрати таку суму за короткий час.



У програмі буде оголошено збір коштів на придбання системи механічної підтримки серця для Богдана. Реквізити для надання допомоги - нижче.

«Я сподіваюся, що за допомогою цієї передачі вийде зібрати гроші для Богдана, - каже головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін. - На жаль, у цьому випадку рахунок йде на дні. Ми знаємо, що лікарі роблять все можливе, щоб врятувати хлопчика. Але для цього потрібне механічне серце. Це єдиний шанс врятувати дитину. Я сподіваюся, що ми все зможемо допомогти Богдану протриматися до операції з трансплантації серця. Я знаю, що цю програму побачать найрізноманітніші люди, у яких є серце. Адже нам не раз спільними зусиллями вдавалося зробити чудо. Давайте і в цей раз спробуємо встигнути».



РЕКВІЗИТИ ДЛЯ НАДАННЯ ДОПОМОГИ БОГДАНУ ХОРОЛЬСЬКОМУ:
Благодійний фонд «Серце на долоні»
ЄДРПОУ 37432793 АТ КБ «ПРИВАТБАНК» м. Києва
МФО банку: 320649
р/р UA55 320649 00000 26001060714855
Призначення платежу: благодійна пожертва на придбання системи механічної підтримки серця Хорольського Богдана


Не пропустіть випуск ток-шоу «Стосується кожного» - «Рятівні серця» - сьогодні, 17 лютого, о 18:00!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ