Ми у Facebook
23.02.2020, 16:00

«Ціна на газ у лютому буде меншою», - Олексій Оржель

Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель заявив, що у цьому кварталі у платіжках на опалення суми будуть меншими - ціна на газ для споживачів знизиться ще додатково в лютому.
Це стало можливим завдяки підписанню договору про транспортування газу та стабілізації ситуації на українському та європейському ринках.

"У лютому, у березні, влітку – буде рекордно менша ціна на газ, адже нам вдалося стабілізувати ситуацію на ринку газу," - зазначив Олексій Оржель.

“Така ситуація можлива завдяки підписанню договору про транспортування газу, пояснив Олексій Оржель. - Я вам більше скажу, я безпосередньо сидів із людьми-трейдерами і вони казали, що дивляться чи підпише Україна, чи не підпише цей договір. У разі не підписання, вони б заробили великі гроші – мільярди доларів, у разі підписання – втратили б величезні кошти. Вони не заробили, але це дало можливість зменшити ціни для наших українців”.

Також Міністр додав, що гроші, які держава отримала в рамках Стокгольмського арбітражу, Уряд хоче витратити на те, щоб в українців були кращі дороги. На те, щоб лікарні були поруч та надавали якісні послуги.

“Також зменшення ціни на газ, дало нам можливість переглянути тарифи на розподіл, які дуже довго не переглядалися, - додав Міністр. - Це зроблено для того, щоб оновити інфраструктуру, адже від цього теж залежить чи українці зможуть якісно отримувати газ безпосередньо у себе у домівках”.





На правах реклами