Ми у Facebook
19.02.2020, 11:20

Рівненщина пам'ятає: Як вшановуватимуть Героїв Небесної Сотні

Україна вшановує цьогоріч шосту річницю розстрілів на Майдані під час Революції Гідності. З цієї нагоди у всіх районах та містах Рівненщини проходитимуть пам’ятні заходи.
- Так, на Березнівщині заходи із вшанування подвигу учасників Революції Гідності відбудуться 19 лютого.

Представники влади та громадськість покладуть квіти до могили Героя Небесної Сотні Івана Городнюка, а наступного дня біля меморіальної дошки загиблому о 14.30 розпочнеться тематичний захід «В їхніх серцях жила Україна».

- 20 лютого, у четвер, запланована низка меморіальних заходів в обласному центрі.
О 10.30 відслужать панахиду за загиблими на «Алеї Героїв» на кладовищі «Нове». Об 11.15 меморіальні заходи заплановані біля Дошки Пам’яті Героям Небесної Сотні та Героям, які загинули в зоні АТО (вул. 16 Липня).

- Цього ж дня у Рівненському вищому професійному училищі №1 відбудеться перегляд фільму «Україна. Майдан. Перезавантаження», початок о 10.20. А о 13.30 запланований вечір пам’яті «Майдан Гідності в наших серцях» в Рівненському автотранспортному коледжі НУВГП.

Покладання квітів, тематичні читання та панахиди відбудуться 20 лютого і в інших населених пунктах області.

- Зокрема, у Демидівці покладуть квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України», пам’ятних дошок у Демидівському ліцеї, ВПУ № 25, могил учасників АТО.

- У Дубровиці меморіальний захід запланований о 12.00 біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

- В Дубно вшанують Героїв о 13.00 біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. А о 14.30 відбудеться година пам’яті «Ми вічні сини твої, Україно» у Будинку дітей та молоді.

- У Здолбунові цього дня о 13.00 запланована акція пам’яті на Площі Героїв Майдану «Героям слава вписана в серця!» та о 14.00 – презентація альманаху «Повстанська ватра» Тараса Більчука в історико-краєзнавчому музеї.

- В Острозькому районному будинку культури о 15.00 розпочнеться вечір пам’яті «Майдан – це віра в себе, в свою націю, в Україну».





На правах реклами