Ми у Facebook
20.02.2020, 16:40

Депутати Новосанжарської селищної селищної ради звернулися до Зеленського

фото з novsan-rada.gov.ua

Народні обранці Новосанжарської селищної ради ухвалили звернення до Президента України Володимира Зеленського, міністерки охорони здоров’я України Зоряни Скалецької, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Народного депутата України Костянтина Касая.
Ось, що йдеться у тексті звернення, яке прийняли рішенням позачергової тридцятої сесії:

фото з novsan-rada.gov.ua
фото з novsan-rada.gov.ua


Ми, депутати Новосанжарської селищної ради, стурбовані інформацією, яка набула поширення 19 лютого 2020 року стосовно того, що українців з китайської провінції Хубей – епіцентру розповсюдження коронавірусу, планують евакуювати 20 січня 2020 року на двотижневий карантин у Медичний центр «Нові Санжари» Національної гвардії України, який завжди був візитною карткою нашого мальовничого селища Нові Санжари, що на Полтавщині.

фото з novsan-rada.gov.ua
фото з novsan-rada.gov.ua


Ми, депутати селищної ради, розуміємо, що повинна бути створена база для хворих на коронавірус чи тих, хто контактував із такими людьми, база, яка відповідає нормам протиепідемічного режиму на рівні держави. Така база в нашому районі відсутня. У Нових Санжарах лікарня не забезпечена необхідним обладнаннями та препаратами і не готова для надання повноцінної медичної допомоги для лікування хворих на коронавірус. Ми, депутати селищної ради не можемо допустити ситуації, яка ставить під загрозу здоров’я і життя населення селища та вимагаємо від вищих посадових осіб держави вжити невідкладних заходів щодо недопустимості розміщення на території Новосанжарської селищної ради, зокрема, в Медичному центрі «Нові Санжари» Національної гвардії України людей, евакуйованих з Китаю.

Отже, враховуючи думку громади селища, ми, депутати Новосанжарської селищної ради, з метою недопущення проникнення та поширення інфекції коронавірусу COVID-19 на території селища Нові Санжари, з огляду на відсутність спеціалізованого закладу охорони здоров’я, призначеного для тимчасової ізоляції потенційно інфікованих осіб (карантину), категорично ПРОТИ розміщення евакуйованих громадян України та іноземців з міста Ухань (провінція Хубей, Китай) в непристосованому закладі Медичний центр «Нові Санжари» Національної гвардії України, що знаходиться в житловому масиві селища, у якому немає жодної умови для перебування карантинного типу, адже нема ні ізоляторів, ні боксів, належної вентиляційної системи, щоб була проведена ізоляція. Каналізаційна система під’єднана до централізованої каналізаційної системи селища, яка витікає на відкриті поля фільтрації в селі Зачепилівка.

Сподіваємося на Ваше розуміння і подальше позитивне вирішення даного питання.


Про це повідомляє офіційний веб-сайт Новосанжарської селищної ради
та виконавчого комітету, novsan-rada.gov.ua.

Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого,з самого ранку в'їзд у смт Нові Санжари перекрили з усіх боків.





На правах реклами