Ми у Facebook
20.02.2020, 17:19

МОЗ запевняє, що у евакуйованих українців не знайшли симптомів хвороби

На сайті Міністерства охорони здоров’я України повідомляється, що усі українці, які прибули з Уханю, уже пройшли обстеження.
Представники Міністерства охорони здоров’я поспілкувалися із медиками, які супроводжували людей на борту авіарейсу із Уханю. Під час польоту та посадки літака у жодного пасажира та члена екіпажу не було виявили симптомів гострих респіраторних захворювань.

Усіх, що прибули із Уханю транспортують до місця обсервації – медичний центр Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавській області.

Як повідомляється на сайті МОЗ, психоемоційний стан всіх пасажирів у нормі. Але вони все ще потребують підтримки та розуміння зі сторони співгромадян.

На борту літака, який прилетів з Уханю, перебували 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких 3 медика.

Одразу після приземлення, як запевняють у МОЗ, здійснили всі заходи безпеки: літак відправлений на санітарну стоянку. Всі переміщення та прикордонний контроль евакуйованих проведений із дотриманням протиепідемічних заходів.

Медики протягом всього періоду обсервації (14 днів) проводитимуть медико-санітарне спостереження як мінімум двічі на день всіх, хто перебуває в ізоляції.

Додатково, люди, які перебуватимуть в обсерваторі, матимуть контакти медичних працівників, щоб у разі погіршення їхнього стану здоров’я або появи симптомів, які можуть свідчити про розвиток гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, їх було госпіталізовано в інфекційний стаціонар. В такому випадку, в інфекційному відділенні їм буде надаватися медична допомога і проводитися подальша діагностика.

Після прибуття до місця обсервації транспорт, яким перевозять евакуйованих та членів команди, пройде дезінфекційну обробку.

За повідомленням з офіційного сайт МОЗ України, moz.gov.ua.

Нагадаємо, в’їзд у Нові Санжари перекритий з самого ранку, селищні депутати звернулися до високопосадовців з офіційним листом.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ