Ми у Facebook
25.02.2020, 11:20

Коронавірус і Рівненщина: Які медзаклади можуть розміщати хворих

Cтали відомі два медичних заклади на Рівненщині, де можуть розмістити пацієнтів із підозрою на китайський коронавірус.
Цю інформацію Суспільному озвучив заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

За його словами, вже визначені палати і боксовані відділення.

– Це в центральній міській лікарні Рівного та в Сарненській центральній районній лікарні цілі відділення, де в разі необхідності будуть госпіталізовані такі пацієнти. Надана виключна необхідна допомога згідно протоколів в повному об'ємі за рахунок коштів державного бюджету. Щодо забезпечення засобами захисту – на даний етап у нас визначена кількість необхідних засобів, це понад 60%. В разі виникнення такої ситуації інша частина буде закуплена. У нас є прямі угоди, заключені з аптечними закладами області, які дозволять нам в разі необхідності відразу отримати всі необхідні засоби захисту: маски, окуляри, костюми, рукавички медичні, – каже Олег Вівсянник.

Заступник начальника управління охорони здоров'я підтвердив Суспільному, що Рівненщина також отримувала лист-запит від профільного міністерства:

– До нас був направлений лист Міністерством охорони здоров'я щодо можливості розміщення таких громадян на карантинні заходи, тобто на 14 днів. Управлінням охорони здоров'я, за підписом першого заступника голови облдержадміністрації, куратора медицини Сергія Подоліна, була дана відповідь, що в Рівненській області в лікувально-профілактичних закладах таких умов і розміщення такої кількості людей для карантинних закладів немає. Крім того, у нас відсутні прямі сполучення і маршрути, які би дозволили зберегти всі протиепідемічні заходи для даної категорії пацієнтів. Тобто листа, який би нас зобов’язував розмістити – не було, – повідомив Олег Вівсянник.

Суспільне питало раніше у завідувача відділення особливо небезпечних інфекцій Обласного лабораторного центру Сергія Шуляренка, чи готова Рівненщина в принципі до зустрічі із корона вірусом. Той відповів, що "тільки частково, тільки на перші випадки".

Ми також повідомляли у січні, що в одній з боксованих палат ізолятора в реанімації Рівненської обласної лікарні зможе перебувати потенційний хворий, доки аналізи досліджуватиме лабораторний центр. Також пацієнту надаватимуть симптоматичну терапію медикаментами, які знімають високу температуру та рятують від болю у горлі і голові в хворих на грип.





На правах реклами