Ми у Facebook
26.02.2020, 10:00

Епідемія коронавірусу: температуру мірятимуть у всіх, хто перетинає кордон України

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, станом на зараз ситуація є повністю під контролем наших служб у цілодобовому режимі.
«Області звітують кожного дня о 8:00 ранку та о 16:00. Ми не очікуємо жодних несподіванок. Завтра на 10:00 усі обласні адміністрації проведуть засідання відповідних комісій з надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки. Вони мають забезпечити умови для проведення температурного скринінгу на кордоні, а також перевірити усі медичні заклади, які, у разі необхідності, зможуть прийняти інфікованих», - зазначив Олексій Данілов.

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що 25 лютого було прийнято рішення силами Державної прикордонної служби та Міністерства охорони здоров’я проводити температурний скринінг усіх громадян, як прибувають на територію України.

«Температурний скринінг є обов’язковим для усіх громадян, які прибувають в Україну з будь-якої країну світу, як через авіасполучення, так і через усі автомобільні та залізничні пункти пропуску на кордоні України. Таких пунктів із країнами ЄС у нас 29, а загалом на кордоні 232. Сьогодні, до прикладу, такими групами було на пункті пропуску «Тиса» оглянуто близько 1000 осіб. Окрім цього, ми плануємо запровадити температурний контроль і на КПВВ на лінії розмежування із тимчасово окупованими АР Крим та окремими районами Донецької та Луганської областей», - зазначив Арсен Аваков.

Він додав, групи із прикордонників та медиків будуть чергувати позмінно, усі вони забезпеченні необхідними засобами захисту. У разі, якщо наші фахівці зафіксують людину із підвищеною температурою та початковими ознаками захворювання – вони будуть їх відправляти на додаткові обстеження.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ