Ми у Facebook
27.02.2020, 15:38

У Рівному обстежують четверту людину з підозрою на коронавірус

Жінка, котра нещодавно повернулася з Італії, перебуває нині в інфекційному відділенні КНП «Центральна міська лікарня».
Нажахана тим, що Мілан, де вона була знаходиться у карантинній зоні, жінка сама звернулася до лікарів. У пацієнтки дрібна висипка на руках. За її словами, у неї й раніше траплялися алергічні прояви. Температура тіла 37, 2 градуси.



Головний лікар відділення Галина Максимчук розповідає, що пацієнтка перебуває в боксі із окремим входом та санвузлом. Це вже четверта пацієнтка, котру обстежують лікарі після прибуття з Китаю та Італії.

Загалом в інфекційному відділенні лікарні є 11 відремонтованих боксів, куди у разі необхідності можуть помістити пацієнтів з підозрою на коронавірус. У наявності 25 костюмів для медперсоналу, понад 100 одноразових халатів, респіраторів, окулярів. Галина Максимчук стверджує, що медперсонал у відділенні підготовлений до роботи в екстремальних умовах. “Я постійно розповідаю про нові накази, нововведення, рекомендації. Медикам дуже допоміг останній наказ МОЗу, де добре прописано симптоматику нового захворювання,-”каже Галина Максимчук.

Наразі у відділенні облаштовують палату інтенсивної терапії. З міського бюджету на ці цілі виділено майже 1 млн.грн.
Наразі триває ремонт, тендер на закупівлю апарату штучної вентиляції легень. Хворі на важку пневмонію після грипу так само потребують інтенсивної терапії, а що вже казати, коли насувається загроза коронавірусу, пояснює головний лікар.





На правах реклами