Ми у Facebook
29.02.2020, 10:01

Хижаків і слонів з цирку в Рівненський зоопарк не везтимуть

фото з politeka.net.

Тварин, які перебувають в Національному цирку України, планують розподілити між зоологічними парками, серед яких і зоопарк в Рівному.
"Станом на сьогодні до такого списку включені зоологічні парки (Київський, Рівненський та Луцький), Фельдман Еко-Парк, парк природи "Беремицьке" та реабілітаційні центри Міжнародного фонду "FOUR PAWS International". В цілому мова йде про всіх тварин, які перебувають на балансі Національного цирку України (96 тварин - ред.)", - йдеться у відповіді на інформаційний запит журналістів УНН.

Також зазначається, що 23 січня 2020 року було підписано Меморандум про співпрацю між міністерством, ДП "Національний цирк України" та громадською організацією, метою якого є консолідація зусиль, спрямованих на гуманізацію в Україні розважальної діяльності з використанням тварин, необхідність захисту тварин від жорстокого поводження, захист їхніх природних прав та створення належних умов їхнього утримання.

Кореспондент ОГО дізнався, якими тваринами може поповнитися звіринець у Рівному:

"Ми дали згоду, що ми готові прийняти кількох тварин з цирків. Мова не йде про хижаків чи великих тварин, приміром дресированих слонів, адже у нашому зоопарку немає належних умов для утримання таких тварин. Йдеться про таких тварин як лисичка, птахи чи коні. Це ті тварини з утриманням яких ми можемо допомогти, адже, повторюся, для решти у нас немає умов. Я вважаю, що разом з тим, як приймати закон про заборону утримання тварин в цирках, слід прийняти документ, який би вказував, що з цими тваринами робити, якби Рівненському зоопарку надали кошти для забезпечення належних умов та реабілітацію цих тварин, ми прийняли більше представників фауни, а так ми мусимо певним чином притісняти своїх, тому навряд чи з цирку ми зможемо забрати до себе великих тварин", - зазначає директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк.

Міністерство культури, молоді та спорту повідомляло на своєму офіційному сайті, шо в Міністерстві готують законопроект про заборону використання тварин у цирках з 2021 року. Зараз тривають дискусії міністерства з двома парламентськими комітетами – екологічним і гуманітарним у підготовці цього документа.

Нагадаємо, лебеді, які живуть на озері в Парку молоді - Лебединці, щороку зимують в Рівненському зоопарку. Осінню пернатих забирають в зоопарк, а весною знову повертають на озеро.





На правах реклами