Ми у Facebook
29.02.2020, 12:00

В Україні відбудеться турнір Dota 2 світового рівня

В кіберспорті пори міжсезоння немає, тому з початком весни у світі відбудеться низка представницьких турнірів у ряді киберспортівних дисциплін. І Дота 2 не є винятком з правил. Уже в березні пройдуть два великих турніри – в Києві та Лос-Анджелесі, учасниками яких стануть найсильніші колективи з усієї планети.

StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor Season 3




StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor Season 3З 5 по 8 березня в українській столиці відбудеться фінал ІІІ сезону серії StarLadder ImbaTV, в якому братимуть участь вісім команд, що пройшли регіональні кваліфікаційні відбори. Вони проходили в лютому і за їх підсумками визначилися всі учасники майбутнього турніру.

Від країн СНД і Північної Америки відбирались по два колективи, тоді як Європа, Південна Америка, Південно-Східна Азія і Китай отримали по одному місцю. На даний момент відомі всі команди, відібрані на турнір. Ними стали російські Gambit Esports і forZe eSports, північноамериканці з business associates і Fighting Pandas. Компанію їм склали шведська команда Alliance, китайці Team Aster, бразильський колектив NoPing e-sports та індонезійці з команди BOOM, що представляють азіатський регіон.

Матчі турніру прийме гостинна «Київ Кіберспорт Арена», в якій проходить більшість кіберспортивних змагань української столиці. Підсумковий призовий фонд дорівнює $300 000, з яких $72 000 дістануться переможцеві. Крім того, команда, яка перемогла в турнірі, отримає спеціальне запрошення на ESL One Los Angeles Major 2020.

Формат змагання: 2 групи/4 команди. По два кращих колективи проходять у півфінали, за підсумками яких будуть визначені учасники великого фіналу.

Букмекери відзначають досить рівний склад команд-учасниць, при цьому все ж віддають деяку перевагу росіянам, китайцям і шведському Alliance, який завжди бореться за найвищі місця.

ESL One Los Angeles Major 2020




ESL One Los Angeles Major 2020Третій мейджор в Dota 2 пройде в сонячній і теплій Каліфорнії з 15 по 22 березня. Головні поєдинки змагання пройдуть в концертному залі Shrine Auditorium, здатному вмістити 6000 глядачів.

За призовий фонд турніру змагатимуться 16 команд, п'ятнадцять з яких визначались за підсумками регіональних кваліфікацій. Останній пропуск на майбутній мейджор отримає колектив, який переможе у StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor, який пройде в Києві на самому початку березня.

По три путівки отримали представники Китаю, Європи й Азії. Командам з регіонів СНД, Північної та Південної Америки дісталось по два інвайти. Учасниками турніру від Європи стали команди Team Secret, OG та Ninjas in Pyjamas, від Китаю – Invictus Gaming, Royal Never Give Up і EHOME, від Азії – три маловідомих широкому загалу колективи. Варто відзначити, що володарями путівок на турнір від СНД стали визнані лідери кіберспортивної індустрії: Natus Vincere і Virtus. pro, що з року в рік підтверджують свою силу на змаганнях топ-рівня. По дві путівки на змагання виграли північноамериканці Evil Geniuses і Chaos Esports Club, а також представники Південної Америки – Thunder Predator і beastcoast.

Згідно із затвердженим організаторами форматом турніру, всі учасники будуть розбиті на чотири рівні групи. В ході групового раунду по дві кращі команди потраплять до верхньої половини сітки, що залишилися – до нижньої. Далі пройде раунд плей-офф, в якому стануть відомі фіналісти. Всі поєдинки групового раунду і серії плей-офф (крім фіналу) проходитимуть до 2 перемог. Фінальний поєдинок триватиме до трьох перемог.

Як і будь-який мейджор сезону, турнір в Лос-Анджелесі відрізняється досить значним призовим фондом, розмір якого становить $1 000 000. Переможцю дістанеться чек на $300 000 і 4,850 DPC очок, які гарантують команді участь на головному змаганні року – підсумковому The International 2020 року, на якому розігруватимуться набагато більші гроші. Решта сума призових змагання розподілиться відповідно до встановлених правил.

Аналітикам неймовірно складно визначити головних фаворитів, які претендують на титул, оскільки склад учасників дуже сильний. Букмекери тим часом віддають невелику перевагу китайським командам і європейським колективам, які підтверджують свій клас у більшості представницьких турнірів. Також не можна списувати з рахунків і команду Virtus. pro, суттєво оновлену восени 2019 р. У той же час цілий ряд букмекерських контор вважає, що сюрпризів можна чекати і від явних андердогів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ