Ми у Facebook
03.03.2020, 17:26

У МОЗ розповіли більше про першого інфікованого на коронавірус

Фото ілюстративне

В Україні зареєстрований випадок захворювання на COVID-19, спричинений новим коронавірусом. Хворий госпіталізований 29 лютого.
Дослідження референс-лабораторії Центру громадського здоров’я показали позитивний результат вчора, 2 березня, ввечері. Усі контактні особи знаходяться під наглядом лікарів-епідеміологів. Зразки відправлені до ВООЗ.

Захворювання знайшли у чоловіка, який у лютому їздив до Італії. Хворий повертався в Україну літаком із Італії через місто Сучава (Румунія). До міста Чернівці 26 лютого цього року приїхав разом із дружиною власним автомобілем через КПП «Порубне». Жінка та чоловік пройшли температурний скринінг, жодних симптомів гострого респіраторного захворювання у них не виявили. Їм надали пам’ятку про самоізоляцію. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Станом на 3 березня 2020 року у світі зареєстровано 90 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 117 - летальні. Одужало вже 48 017 осіб.

Про це йдеться на офіційній сторінці МОЗ України у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, Україна отримала реагенти для тестування на коронавірус. Наскільки готові у Рівному лікувати китайський коронавірус?





На правах реклами