Ми у Facebook
03.03.2020, 16:40

Ризик заради підписників і лайків: Двоє хлопчаків зняли екстремальне відео

Фото ілюстративне

Відео, де двоє підлітків схопилися за металеві конструкції ззаду потяга під час руху, опублікували на своїй сторінці в соціальній мережі самі виконавці. Вчора, другого березня, поліцейські зареєстрували цей факт та розпочали перевірку.
Розшукувати порушників взялися працівники ювенальної превенції обласного управління та Рівненського відділу поліції. Менші ніж за добу правоохоронці встановили особи неповнолітніх руферів.

Ними виявилися двоє 15-ти та 16-річний жителі Рівного, двоє з яких навчаються в одному із профтехучилищ, а один – в школі обласного центру.
Як пояснили вони поліцейським, спочатку хотіли вилізти на вишку, втім передумали. Адже поїздка електричкою, були впевнені, збере більше лайків та підписників у соцмережах. А найголовніше – додасть адреналіну.

У присутності батьків на 16-річного підлітка, який досяг віку адмінвідповідальності ювенальні поліцейські склали адміністративний протокол за частиною 1 статті 109 КУпАП (порушення правил по охороні порядку і безпеки руху на залізничному транспорті). На його маму — протокол за частиною 1 статті 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей).

Відповідальність за дії двох 15-річних хлопців нестимуть батьки: на них склали адмінпротокол за частиною 3 статті 184 КУпАП.

Після проведеної профілактичної бесіди всі троє порушників, які є із благополучних сімей, зізнались, що займаються такими небезпечними речами вже близько двох років. Однак, тепер запевнили, що першого березня – було востаннє. Як з’ясувалося, двоє підлітків вже потрапляли в поле зору правоохоронців: один — притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку, а інший — до адміністративної.

«Невідомо скільки часу тривали б такі небезпечні розваги підлітків, тож, попри неприємність перебування у поліції та відповідальність, можливо, поліцейські таким чином запобігли непоправному, — підкреслила начальник відділу ювенальної превенції поліції Рівненської області Ірина Чорна. — Хотілося б щоб всі зрозуміли наскільки такі дії небезпечні та тягнуть за собою відповідальність перед Законом».





На правах реклами