Ми у Facebook
04.03.2020, 15:20

Коронавірус COVID-19: Рівненщина у підвищеній готовності

В області діє штаб, до якого увійшли медики, рятувальники, прикордонники та поліція.
- Лікарі готові надавати всю необхідну медичну допомогу пацієнтам, усі мають чіткий план дій, поінформовані про те, що робити у випадку фіксації COVID-19.

- У лікарнях Рівного та Сарн є інфекційні бокси, виділені спеціально на випадок підозри на COVID-19. За необхідності госпітальну базу розширять і задіюватимуть усі інфекційні відділення в районах.

- До надання допомоги можуть бути залучені 634 медпрацівники. Всі заклади охорони здоров’я мають необхідний запас засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих розчинів. Затверджено дві спеціалізовані екстрені бригади медичної допомоги для транспортування до визначеної госпітальної бази.

- «Гаряча» лінія управління охорони здоров’я (0362) 26-67-34.
- Урядова телефонна лінія 15-45.

До групи ризиків ураження коронавірусом відносяться люди старшого віку та працівники сфери обслуговування – медики, поліція, прикордонники. Серед таких і подорожуючі, які повертаються із країн, де зафіксовані випадки COVID-19. Одразу після повернення в Україну перше, що треба зробити, це зателефонувати до свого сімейного лікаря. Він порадить наступні кроки. Також відпрацьовується механізм самоізоляції.

В аеропорту Рівного та на кордоні з Білоруссю обстежують усіх подорожуючих людей на наявність високої температури. «Обласна адміністрація для цього виділила 20 безконтактних термометрів. Щодня прикордонники Рівненщини обстежують близько 1000 подорожуючих. На сьогодні жодної людини із високою температурою на кордоні не зафіксували.

Епідеміологи готові працювати в осередках вогнищ, для медиків були організовані відповідні навчання.

На сьогодні на Рівненщині жодних обмежень про проведення масових заходів не має.

Ситуація під контролем, але закликаємо кожного бути суспільно відповідальним





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ