Ми у Facebook
06.03.2020, 12:35

У Рівному відкрилася інклюзивна бібліотека для дітей з інвалідністю

фото з rv.gov.ua.

Майстер-класи, тренінги, ігри, а головне – спілкування. На Рівненщині стартував проєкт «Бібліотека – інклюзивний простір для молоді»
Така ініціатива належить ГО «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації» та обласній універсальній науковій бібліотеці, які подали проєкт на конкурс в Рівненську ОДА та отримали необхідне фінансування.

«Завданням такого проєкту є формування інклюзивного простору на базі публічної бібліотеки, аби забезпечити соціальну взаємодію дітей, молоді з різних соціальних груп, їхню спільну діяльність та творчу реалізацію. Сьогодні ми проводимо перше ознайомче заняття з дітьми», - розповідає автор проекту Михайло Боболович.

На проєкт спрямували понад 23 тисяч гривень. Заняття будуть проводитися кожного понеділка та четверга об 11 годині протягом року в обласній універсальній науковій бібліотеці.

«З дітьми займаємось розвитком як загальним, так і спрямованим безпосередньо на відновлення мовлення та сприймання слуху. Разом із іншими волонтерами організовуватимемо різні рухливі вправи, арт-терапевтичні заняття, малювання та майтер-класи. Будемо раді бачити усіх охочих», - зазначає волонтерка Катерина Зарічнюк.

Упродовж року планується також провести й тематичні тренінги для батьків, котрі виховують дітей з інвалідністю: мистецькі та технологічні майстер-класи, практичні заняття з оволодіння гаджетами з програмами екранного доступу для незрячих і слабозорих, вебконференції з питань правової освіти молоді та дітей, культурні та розважальні події, а також фотоконкурс.

«Сьогодні ми працюємо з дітками із Спілки інвалідів з дитинства «Передзвін» . Але до нас можуть приєднатися й усі охочі. Тут молодь не лише буде навчатися на майстер-класах, але й буде здобувати найбільшу потребу – спілкування. Вони знайомляться та вчаться товаришувати, адже головне завдання таких занять – соціалізувати дітей», - розповідає директор Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Валентина Ярощук.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Нагадаємо, рівнян з інвалідністю запрошують на безкоштовне навчання у сфері-ІТ.





На правах реклами