Ми у Facebook
07.03.2020, 22:12

Коронавірус і гроші: фінансові поради від zzCash

Через пандемію COVID-19 багато людей зіткнулися з падінням рівня доходів. Підприємства закриваються, робітників відправляють на карантин, виплата заробітною плати призупиняється. Такі реалії сьогодення, і з цим нічого не вдієш. Потрібно шукати нові шляхи для фінансового забезпечення себе і своєї родини. Про те, як це зробити, розповідають експерти сервісу zzCash.

Формуйте збереження


Звичайно, ця порада може бути запізнілою, але скористатися нею варто просто зараз. Якщо це можливо, відкладайте гроші «на чорний день». Це дозволить почуватися комфортно, доки ви не працюєте. Чим більше грошей, тим довше можна протриматися без роботи, і сьогодні це особливо важливо.

Створіть «бюджет надзвичайної ситуації» і не використовуйте його на будь-що інше. Не витрачайте ці гроші на придбання речей, без яких можна обійтися. Вони зачекають, поки що є більш важливі потреби.

Якщо власних заощаджень не вистачає, можна скористатися послугою швидкого кредитування тут – https://zzcash.net/ua/dinero_ua/. Позика дозволяє без зайвого клопоту отримати додаткові кошти на нагальні потреби.

Перегляньте витрати


В умовах, коли торгівельні та розважальні заклади зачинені, економити досить легко. Тож з цим не повинно виникнути проблем навіть у не надто самодисциплінованих людей.

Намагайтеся витрачати гроші тільки на те, що дійсно необхідно. Все інше можна придбати й після закінчення епідемії. Якщо маєте страховий захист життя та здоров’я, за нього варто платити й надалі. Це вигідна інвестиція в таких потенційно небезпечних умовах, як зараз.

Шукайте підробіток


Оскільки ви все одно вдома, чому б не зайнятися чимось прибутковим? Найочевидніший варіант – фріланс. Від підходить для усіх тих, чия робота може бути віддаленою. Сьогодні навіть спортивні консультанти проводять онлайн-тренування, а манікюрниці викладають відео уроки з догляду за нігтями.

Можна спробувати свої сили в доставці, вигулі собак тощо. Головне – пам’ятайте про власну безпеку. Карантин не матиме сенсу, якщо ви продовжуватимете тісно контактувати з великою кількістю людей без дотримання рекомендацій МОЗ.

Відкладіть платежі


Через надзвичайну ситуацію Верховна Рада заборонила стягувати пеню за протерміновані комунальні платежі на час дії карантину. Це дає вам можливість вивільнити додаткові кошти на інші потреби. Згодом заплатити все ж доведеться, але якщо зараз це зробити важко, можна й зачекати.

Також поспілкуйтеся з кредиторами. Поясніть їм ситуацію та спробуйте домовитися про відтермінування платежів.





На правах реклами