Ми у Facebook
08.03.2020, 10:01

Рівнянин, якого підозрюють у сепаратизмі, подав в суд на СІЗО

фото з suspilne.media.

Ярослав Гранітний, якого підозрюють у сепаратизмі, подав позовну заяву в суд на слідчий ізолятор з вимогою про відшкодування моральної шкоди.
В позовній заяві Гранітний хоче стягнути моральну шкоду з Рівненського СІЗО в розмірі більше 900 тисяч гривень. Зокрема, в тексті позовної заяви Гранітний вимагає визнати протиправними дії адміністрації слідчого ізолятора, у тому числі, що Гранітний був у карцері (як стверджує адвокат Гранітного Валентин Дупак, Гранітний у карцері був кілька разів за увесь час перебування в СІЗО).

Адвокат Валентин Дупак зазначає, що моральна шкода розраховувалася за формулою Ерделевського. Сума відшкодування становить 901 тисячу 368 гривень.

Суд має встановити, чи була заподіяна моральна шкода. За словами Валентина Дупака, 28 листопада 2019 року відкрили провадження.

Представник адміністрації СІЗО висловив свою позицію у цій справі журналістам:

– Ну, Ярослав Гранітний – він багато що хоче і багато що говорить, але є факти і все. Ми подали відзив на позов (непогодження з вимогами позивача,-ред.) і остаточне рішення буде за судом. Наша позиція однозначна – дії адміністрації є правомірні. Адвокат багато що говорить і воно до карцеру абсолютно не має ніякого відношення, це раз. А всі звернення, скарги, які надсилав пан Гранітний, всі були надіслані за належністю. Він багато куди писав: то в прокуратуру, то в генеральну, то уповноваженому. По всіх його зверненнях проводилась перевірка. Ті факти, які він викладав, були надуманими і в результаті цієї перевірки вони не підтвердились. Ну а він там собі говорить це все, – пояснює керівник ізолятора в коментарі Суспільному.

Нагадаємо, Ярослав Гранітний кілька років знаходився у слідчому ізоляторі. Гранітного підозрюють у сепаратизмі. Ярослав Гранітний отримав домашній арешт у якості запобіжного заходу - замість ґрат у СІЗО рівненський активіст та політик носить браслет на нозі.





На правах реклами