Ми у Facebook
17.03.2020, 15:20

Рівненщина: скоро стартує весняний призов 2020

Згідно з указом президента, весняний призов триватиме з 1-го квітня і до 30-го червня.
Наразі часові рамки проведення весняного призову не змінюються. Однак, певні зміни у зв'язку із загрозою коронавірусу все ж є. Про це в ефірі "Українського радіо Рівне" розповів рівненський обласний військовий комісар Валерій Куценко.

За його словами, на Рівненщині мають призвати трохи більше 500 чоловік, точне число комісар не озвучує і називає це інформацією з обмеженим доступом. Приблизно 300 чоловік – це частка ЗСУ, 170 – Нацгвардія, 30 – прикордонники та служба спецслужба транспорту.

Термін служби, якщо людина не має вищої освіти – 18 місяців, бакалаври чи магістри служитимуть 12 місяців. Терміном початку служби вважається день прибуття в Терцентр комплектування (колишній військкомат) для відправлення на збірний пункт. Строковики до зони ООС не направляються, – наголосив комісар Куценко.

Ми запитали його, чи будуть обмеження щодо проходження медичного огляду у зв'язку із введеним в державі карантном.

– Так, ці обмеження уже є. Медкомісії проводяться виключно індивідуально, тобто скупчення призовників немає. В районах, де існує ймовірність, що захворювання пошириться – ми медогляди припиняємо за сумісною згодою з керівництвом РДА і будемо проводити за окремим розпорядженням. Буде також змінено план відправлення до ЗСУ і, напевно, відправлення зі збірного пункту розпочнуться в середині квітня чи на початку травня.

Уточнення: із якого віку тепер призивають.

– За останні роки указом президента вперше дозволено призивати хлоців 18-річного віку (раніше – з 20-27 років,-ред.). Їм прийдуть повістки на медкомісії, і потім буде прийнято рішення щодо відправлення чи не відправлення.

Нагадаємо, попередній міністр оборони України Андрій Загороднюк місяць тому зазначив, що головам призовних комісій усіх рівнів надано рекомендації, як розглядати питання щодо надання відстрочки від призову 18- та 19-річним юнакам. Серед роз'яснень був момент, що якщо призовники цього віку самі дають згоду служити – тоді їх приймуть до лав Збройних сил України та інших військових формувань.

Обласний військовий комісар Валерій Куценко також нагадав, що:

– Призовник перебуває на повному державному забезпеченні, з повним речовим забезпеченням. Майже всі частини ЗСУ перейшли на каталогове харчування тобто щоразу 4-5 страв на вибір щоразу.

Що стосується призову, то звернення громадян з цього приводу будуть приймати за номерами: (0362) 62-08-57, це оперативний черговий, а також приймальня військового комісара: 62-07-36





На правах реклами