Ми у Facebook
21.03.2020, 16:50

Як зробити медичну маску своїми руками – 12 способів (+ВІДЕО)

Якщо в аптеках немає захисних масок та респіраторів або ціни на них вам не по кишені, можна виготовити їх самостійно з підручних матеріалів - одноразові та багаторазові, пошити вручну, на машинці або просто вирізати ножицями.
1. НАЙПРОСТІША МАСКА з бавовняної тканини

Вам знадобиться квадратний відріз щільної бавовни (наприклад, бязь, сатин) або льону стороною 45 см, а також дві резинки довжиною по 18 см.

Складіть тканину вдвічі і зберіть гармошкою, як показано на відео. Краї зігніть і зшийте вручну або прострочіть на швейній машинці. Протягніть резинки і зав’яжіть їх вузликом. Готово – радить rieaccordion (ДИВИТИСЬ ВІДЕО)


2. МАСКА З БИНТА за 3 хвилини

Знадобиться нестерильний широкий бинт (стандартний розмір 14 см х 7 м); шматок вати, розправлений товщиною 1 см квадратом 14 х 14 см. А ще - ножиці, голка, нитки й сантиметр або лінійка.

Складіть бинт, розріжте їх на два клаптики по 7 см шириною. Згорніть їх у трубочку. Це будуть зав'язки. Розмістіть їх перпендикулярно бинту ліворуч і праворуч від вати.
Обгорніть вату з зав'язками бинтом 4 рази.
Відріжте зайвий бинт і прошийте краї маски поміж зав'язками.
Таку маску можна носити кілька годин. У крайньому випадку використати повторно після того, як випрати у воді з милом, випрасувати гарячою праскою.

Ще один варіант. Треба відрізати 60–80 см бинта (це буде маска для дорослого).




3. МЕДИЧНА МАСКА З МАРЛІ





За ще радянським ГОСТом - 7 шарів марлі. Можна 8-12 шарів.




4. МАСКА 3D




5. DIY МАСКА за 5 хвилин




6. БАГАТОРАЗОВА МАСКА




7. БАГАТОРАЗОВА МАСКА за 5 хвилин




8. МАСКА З МАКСИМАЛЬНИМ РІВНЕМ ЗАХИСТУ



Дорослим ширина 7/ 15,5/ 7 см та висота 7/7/7 см, а для дитячої маски ширина 6/13,5/6 см та висота 6/6/6 см.

Для такої маски можна використати одноразове простирадло медичне з нетканки викокої щільності 40 г на метр квадратний. Може бути марля з крапелькою олійки чайного дерева всередину. Маску можна пошити і вручну, викроївши квадрат 16 см х 16 см.


9. ОДНОРАЗОВА МАСКА З ПАПЕРОВИХ СЕРВЕТОК (шити не треба)

Можна виготовити одноразову захисну маску з багатошарових якісних серветок.
Складіть серветку віялом, зав'язки - резинки причепіть з обох боків - готово. Можна проклеїти двостороннім скотчем, а можна вставити резинку, підігнути й прошити степлером.




10. МАСКА З ФІЛЬТРОМ З НЕТКАНКИ

Цей метод дозволяє отримати виріб, здатний захистити від більш дрібних частинок пилу і мікроорганізмів. Для нього вам знадобиться все теж, що і для простої пов’язки плюс нетканий матеріал (наприклад, флізелін) в якості фільтра. Ви можете придбати його в швейному магазині або замовити в інтернеті. Ідеальний варіант, якщо маєте медичне простирадло з нетканки. При пошитті просто вкладіть фільтр між шарами з іншого матеріалу.


11. МАСКА З МЕДИЧНОГО МАТЕРІАЛУ ЗА 1 ХВИЛИНУ




12. МАСКА З ЖІНОЧОЇ ПРОКЛАДКИ





УВАГА! Одноразові маски діють тільки 2-3 години. Після цього їх треба акуратно знімати в поліетиленовий пакетик і ховати в контейнер або смітничок з кришкою. Потім старанно помийте руки з милом або обробіть їх антисептиком.

Руками не торкайтесь очей та обличчя! Будьте обережні та залишайтесь здоровими!!!






На правах реклами