Ми у Facebook
26.03.2020, 14:00

Перехід на літній час під час карантину (+ПОРАДИ)

В останню неділю березня в Україні стрілки годинників та електронні показники часу традиційно переводять на годину назад. Чим особливий перехід на літній час у 2020 році в умовах карантину? І як швидше звикнути до нового режиму дня?
29 березня, в останню неділю першого весняного місяця, традиційно переходимо на так званий "літній" час.

О 03:00 стрілки чи електронні показники годинників переводяться НА 1 ГОДИНУ ВПЕРЕД – на 04:00).

Здебільшого це відбудеться автоматично на комп'ютерах, смартфонах, цифрових табло та інших гаджетах, під’єднаних до мережі Інтернет.

Власникам раритетних годинників, механічних і кварцових будильників а також цифрових показників часу на побутовій техніці треба буде перевести час вручну.

Перехід на літній час: коли переводити годинники


Експерти кажуть, що перехід на літній час люди переносять важче, аніж на зимовий, бо час для сну скорочується на цілу годину, потрібно раніше вставати вранці, а до нового режиму організм звикає набагато довше.

Щоправда, в умовах карантину більшість українців сидять вдома чи працюють дистанційно. Тому можуть собі дозводити поспати довше і просинатись за своїм біологічним годинником. А численні державні установи, відділення банків, пошти, невеликі продуктові магазини змінили свої графіки й починають працювати на годину чи навіть на дві пізніше, ніж це було раніше.

І все ж, щоб швидше адаптуватись до літнього часу, зменшити стрес для організму та не ослабити дуже потрібний в умовах пандемії коронавірусу імунітет, варто дотримуватись рекомендацій медиків.

- За кілька днів до переходу на літній час постарайтесь вкладатися в ліжко на 30-15 хвилин раніше, ніж звичайно.

- Перед сном постарайтесь відволіктись від важких думок, менше дивіться вечірні новини по телевізору та на сайтах, які нагнітають страх перед коронавірусом, не зловживайте соцмережами.

- оскільки під час карантину не всі можуть вийти на вечірню прогулянку, яка позитивно впливає на сон, краще заснути допоможуть тепла ванна, трав’яний чай або молоко з медом, книжка чи прикольне відео.

У перші дні після переходу на літній час будьте уважні й обачні, якщо перебуваєте за кермом та на дорозі, займаєтеся відповідальними справами, намагайтесь уникати й не провокувати стресових ситуацій та конфліктів.

Як легко перейти на літній час (+ПОРАДИ)






На правах реклами