Ми у Facebook
28.03.2020, 20:25

Через "Ягодин" сьогодні в Україну повернулись тисячі громадян

Через пункт пропуску «Ягодин» за останню добу до України повернулося близько 6,5 тисяч громадян.
Понад 16 тисячам українців допомогла Волинська ОДА станом на 28 березня 2020 року перетнути кордон на ПП «Ягодин» з початку введення на території держави карантину, аби вони могли повернутися додому. Зокрема, лише за останню добу через «Ягодин» проїхало 6,5 тисяч громадян.

Нагадаємо,
що через стрімке поширення коронавірусної інфекції у світі, Президент та Уряд України прийняли рішення тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон і припинення в них пішохідного сполучення ще 14 березня, коли на території України запровадили карантин. Нещодавно керівництво держави вирішили із 28 березня українські кордони закрити узагалі.

Тож багато українців останніми днями вирішили повернутися на Батьківщину самостійно, адже опісля це буде можливим лише через дипломатичні представництва.

Потрапити в Україну з Республіки Польща до 28 березня 2020-го року можна було лише на автомобільних пунктах пропуску «Ягодин» у Волинській області та «Рава-Руська» і «Краківець» у Львівській області. Саме тому там збиралося чимало людей упродовж останніх кілька днів.

Тож, аби допомогти громадянам України швидко перетнути кордон на автомобільному пункті пропуску «Ягодин», Волинська обласна державна адміністрація спільно із Державною службою надзвичайних ситуацій та Луцьким прикордонним загоном упродовж двох тижнів залучила близько 30-ти автобусів, які перевозили українців через кордон.

Так, за два тижні Волинська обласна державна адміністрація допомогла перетнути кордон понад 16-ти тисячам українців лише на ПП «Ягодин». Зокрема за останню добу повернулося в Україну 6,5 тисяч громадян.

Зрозуміло, що в усім, хто повертався з-за кордону, на пунктах пропуску заміряли температуру та закликали до самоізоляції, нагадуючи про адміністративну відповідальність за порушення карантину. Окрім того, записували усі контактні дані та домашню адресу.





На правах реклами