Ми у Facebook
05.04.2020, 16:20

Що можна і чого не можна робити під час нерестової заборони?

Фото ілюстративне

Рівненський рибоохоронний патруль нагадує, що з першого квітня на внутрішніх водоймах області стартувала нерестова заборона на вилов риби.
З метою ефективної підготовки і проведення тримісячника з охорони та відтворення рибних запасів у рибогосподарських водних об’єктах під час весняно-літньої заборони, налагодження взаємодії між правоохоронними та природоохоронними службами області, за поданням Рівненського рибоохоронного патруля видано постійно діюче розпорядження Рівненської обласної державної адміністрації «Про посилення охорони водних біоресурсів ресурсів під час нерестового періоду на водоймах області» № 143 від 15 березня 2017 року;

Любительський лов водних біоресурсів під час нересту дозволено на водоймах загального користування з берега за межами нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

Нерестовищами вважаються ділянки водойм, де відбувається нерест риб, зокрема:
- мілководні, зарослі м’якою водною рослинністю або закорчовані ділянки водойм;
- глибоководні ділянки водойм з турбулентним рухом води, кам’янистим та піщаним дном;
- стариці, заплави та заливні луки на річка, озерах, водосховищах та інших водоймах.
У водоймах загального користування дозволяється одній особі вилов за одну добу риби – 3 кг.

Також нагадуємо, що відповідно до п. 3.14 Правил любительського і спортивного рибальства у нерестовий період забороняється пересування будь-яких плавзасобів у заборонених для рибальства зонах, а на ділянках, які оголошені нерестовищами – усіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів. Також не можна проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, проводити забір води без ефективних рибозахисних пристроїв.

Організація змагань з рибальства та підводного полювання на водних об’єктах загального користування в період нересту риби теж під забороною.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства.

Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонів «гарячої лінії» Управління Державного агентства рибного господарства у Рівненській області: (067) 540 53 90.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ