Ми у Facebook
03.04.2020, 11:11

За добу в Україну повернулись 7,2 тисячі людей — Держприкордонслужба

У громадян, які повернулись до України, ознаки захворювання COVID-19 не виявлені, повідомили прикордонники. Усі українці дали згоду на самоізоляцію
За минулу добу в Україну з-за кордону повернулися 7,2 тисячі громадян, повідомила вранці у п'ятницю, 3 квітня, Державна прикордонна служба України. Загалом протягом доби кордон перетнули 13,5 тисячі людей, — повідомляє dw.com.

Понад трьох тисяч осіб прибули до України без власного транспорту. Для їх перевезення залучались транспортні засоби, надані місцевою владою та Державною службою з надзвичайних ситуацій.

За підсумками додаткової перевірки лікарями ознак захворювання на COVID-19 у прибулих не виявлено. Також в установленому порядку були оформлені згоди на самоізоляцію. Окрім того, протягом доби Україну залишили понад 4,7 тисячі осіб, зокрема майже 2,2 тисячі іноземців.

У Рівненській області визначили місця для обсервації

За останніми даними міністерства закордонних справ України, станом на 30 березня в країну за підтримки дипломатичних служб загалом повернулось понад 144 тисячі громадян. Ще понад 11 тисяч зареєструвались для повернення додому.

Як відомо, усі українці, які повертаються з інших країн додому починаючи з 28 березня, мають пройти обов'язкову двотижневу обсервацію через поширення нового коронавірусу.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що за порушення режиму самоізоляції вже були оштрафовані 130 громадян, які повернулись з-за кордону. Також в МВС зазначили, що від початку у країні карантинних заходів правоохоронці відкрили 35 кримінальних проваджень за статтею щодо порушення санітарних норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням та 14 - пов'язаних з порушенням карантинних заходів.





На правах реклами