Ми у Facebook
03.04.2020, 12:40

В Україні офіційно оголосили карантин

На його послаблення можна очікувати наприкінці квітня.
3 квітня уряд посилив обмеження в Україні для боротьби з новою коронавірусною інфекцією COVID-19, — повідомляє tsn.ua

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму зверненні:

лишиться працювати лише 21 пункт пропуску на державному кордоні Україні;
вводиться обов’язкова 14-дена обсервація для осіб, які прибувають з-за кордону;
забороняється пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей.

Також уряд закликає утриматися від прогулянок у парках та виходу на шашлики. Шмигаль наголосив, що в Україні не зупиняють товарообіг, промислових підприємств та роботу критичної інфраструктури.

Все про онлайн-уроки для учнів 5-11 класів на карантині

За розрахунками уряду, за три тижні нині хворі на COVID-19 вже одужають. А введені обмеження не дадуть хворобі поширюватися далі.

Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то в кінці квітня може розпочатися послаблення запроваджених обмежень. Цей процес буде відбуватися у кілька етапів.

Першими на роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде відновлюватися робота громадського транспорту. Це дозволить вже від початку травню розпочати рестарт економіки. Але це не означитиме послаблення інших карантинних заходів, адже за три тижні загроза поширення недуги не зникне.

Обмеження на прогулянки, масові зібрання та розваги все одно будуть діяти. Усі без виключенні будуть зобов’язані носити маски та дотримуватися карантину. Для старших людей, школярів та студентів карантин може бути подовжений. Шмигаль наголосив, що реалізація цього плану залежить від свідомості самих українців.





На правах реклами