Ми у Facebook
10.04.2020, 18:02

В Україні створили освітній серіал з Вірастюком

фото з thedigital.gov.ua.

Міністерство цифрової трансформації України спільно із сервісом онлайн-платежів та переказів Portmone.com презентували освітній серіал «Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома».
Мета освітнього серіалу — навчити громадян, особливо людей поважного віку, різним способам оплати комунальних платежів, не виходячи з дому. Оплата комунальних платежів онлайн — це єдиний безпечний для здоров’я варіант оплати під час карантину.

Участь в освітньому серіалі взяв заслужений майстер спорту України Василь Вірастюк.

Освітній серіал складається із 7 серій. Теми серій охоплюють оплату комунальних платежів на сайтах комунальних підприємств, за допомогою платіжного сервісу, на сайтах банків, у мобільних застосунках банків.

Освітній серіал вже доступний на платформі Дія.Цифрова освіта.

«Вже час від довжелезних черг перейти до оплати комуналки у кілька кліків з власного смартфону або комп’ютеру. Сучасні технології спрощують життя, мінімізують рутину. Але є завдання, які залежать від нашої волі — навчитись застосовувати технології. Ми вирішили, що не буде більш правильного моменту запустити освітній серіал про оплату комуналки онлайн, ніж в часи карантину. Йдеться не лише про зручність, а в першу чергу про безпеку», — підкреслила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

«Зараз потрібно максимально пояснити нашим громадянам про такі можливості оплати комуналки онлайн. Для декого це буде вперше, для декого щось нове, для декого буде деякий острах. Але, як показує прогресивна частина суспільства, це працює. І це зменшує навіть фінансове навантаження на платників. Тому що при оплаті через певні інтернет-ресурси або відсутня комісія, або вона значно менше, ніж стягують у банках. Тому ми як Міністерство соціальної політики закликаємо долучатися до таких прогресивних речей і оплачувати житлово-комунальні послуги онлайн або дистанційно», — зазначив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

«Є два основних принципи цифрової гігієни при оплаті онлайн. Перше — ви здійснюєте ці оплати на надійних і захищених Інтернет-ресурсах, які відповідають високим рівням безпеки. Це сервіси онлайн-платежів, сервіси банків і сайти комунальних компаній. Друге правило — ви ніколи нікому не передаєте свої карткові дані або дані доступів до ваших особистих кабінетів», — наголосив генеральний директор сервісу онлайн-платежів та переказів Portmone.com Святослав Комаха.

Про це повідомляють з Міністерства цифрової трансформації України, thedigital.gov.ua.

Нагадаємо, "Укрпошта" доставлятиме паски на Великдень. Креативний карантин: канадська сім'я "перетворилася" на Сімпсонів.





На правах реклами