Ми у Facebook
11.04.2020, 13:20

"У травні Україна має йти на роботу", - уряд планує вихід з карантину

Кабінет міністрів разом з аналітиками працює над стратегією виходу України з карантину. Для цього створили Раду з питань економічного розвитку. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своєму телеграм-каналі.
"У травні Україна має йти на роботу. У яких умовах, у яких нових соціальних стандартах, у яких часових рамках - це ті питання, над якими Уряд працює разом з аналітиками".

За його словами, уряд створив Раду з питань економічного розвитку України, куди ввійшли "найкращі вчені та економісти зі світовими іменами". Прем'єр-міністр зазначив, що наразі Рада розроблює стратегію виходу з карантину, яку буде презентовано наступного тижня, пише Українська правда.

Згідно з попередніми прогнозами, режим надзвичайної ситуації, буде продовжено до початку травня.
На початку травня - початку червня заплановане послаблення карантинних обмежень, яке стосується відновлення роботи підприємств й частково - громадського транспорту, створення нових робочих місць та кредитної підпримки малого та середнього бізнесу.

Залежно від епідемічної ситуації, на початку червня - початку липня очікується завершення навчального року, послаблення самоізоляції для людей похилого віку та інші зміни, в тому числі нові соціальні стандарти життя українців.

Денис Шмигаль показав вже досягнені напрацювання у вигляді інфографіки:



Комендантська година можлива лише за умови надзвичайного стану – поліція





На правах реклами