Ми у Facebook
11.04.2020, 12:41

У поліції пояснили, скільки людей можна перевозити в машині під час карантину [+Відео]

У патрульній поліції Львівської області розповіли, чи штрафують в умовах карантину водіїв за перевезення більше одного пасажира, скільки людей може перебувати у приватному автомобілі, чи можна перевозити літніх людей і чи потрібно бути в масці в салоні.
За словами начальника управління патрульної поліції Львівської області Романа Пилипенка, в авто може їхати стільки людей, скільки передбачено його комплектацією, - повідомляє varta1.com.ua.

“Тобто, якщо в стандартному легковому автомобілі п’ять крісел, значить не більше п’яти осіб”, — пояснив Роман Пилипенко.

Комендантська година можлива лише за умови надзвичайного стану – поліція

Щодо перевезення літніх пасажирів, то за його словами, до кожного випадку поліцейські підходять окремо. “Принципової позиції штрафувати нема. Патрульні вивчають ситуацію і приймають рішення, чи обґрунтована”, — додав він.



Також додають, що оскільки приватне авто — це не громадське місце, то одягати маски в машині необов’язково. Водночас, не слід забувати про правила здорового глузду: якщо ви, наприклад, підвозите того, хто не живе з вами під одним дахом, то краще використовувати всі засоби захисту: від рукавичок до маски.





На правах реклами