Ми у Facebook
11.04.2020, 20:30

COVID-19 в Україні та світі: головне за 11 квітня

За останню добу на планеті від коронавірусу померло понад 7122 людей, що приблизно стільки ж, скільки минулої доби. В Україні вперше одужало більше людей, ніж померло, але кількість заражень росте.
УКРАЇНА. Режим карантину триває вже 31-й день. У тому числі остий день не можна гуляти в парках і скверах, ходити більш ніж по двоє, без маски та документів.

"У травні Україна має йти на роботу", – прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд розробляє тратегію виходу з карантину.

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 11 квітня в Україні 2511 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Кількість тих, хто одужав (79 пацієнтів) перевищила кількість летальних випадків (73 пацієнти). За добу було зафіксовано 308 нових випадків.

Першість за кількістю зареєстрованих випадків четвертий день тримає Чернівецька область – 409 хворих, на другому місці Київ – 369, на третьому Івано-Франківська область – 274.

Серед померлих 41 жінка та 32 чоловіків. Здебільшого, 86,3%, це люди віком від 50 років.

У Миколаївській області, де СБУ вирішила перевірити інформацію про недбалість посадовців під час пандемії коронавірусу, на 31-й день карантину зареєстрували двох хворих.

Загалом в Україні заразилися коронавірусом понад 330 лікарів.

Жодного хворого з початку пандемії не виявили в зоні ООС. У ЗСУ кількість хворих зросла до 10.

На Рівненщині зареєстрували 10 нових хворих на COVID-19

Під вечір 11 квітня стало відомо, що на Рівненщині зафіксовано сьому смерть від Covid-19. Це жінка із села Тинне Сарненського району. Її 10 квітня у важкому стані госпіталізували в реанімаційне відділення. Про це повідомив головний лікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк.

Того ж дня у голови Сарненської райдержадміністрації тест ПЛР підтвердив Covid-19.



Тим часом український уряд готує стратегію виходу з карантину. "У травні Україна має йти на роботу", - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Кількість хворих на коронавірус у світі майже досягла 1,7 млн – офіційно зареєстровано 1 699 490 хворих.

Кількість смертей від коронавірусу у світі перевищила 100 тисяч осіб. Це менше, ніж напередодні, приблизно на 15 тисяч.

За останню добу на планеті від COVID-19 померло понад 7122 людей - приблизно стільки ж, скільки минулої доби.

Найшвидше та з новими сумними рекордами вірус розповсюджується у таких країнах, як США, Велика Британія, Франція.

У США найбільший для країни і світу рекорд смертності - понад 2 000 загиблих за добу (2035). Такі дані worldometers.info/coronavirus/country/us/

У Великій Британії за добу померло 980 людей (це новий щоденний максимум смертей для країни і третій показник у світі після США та Франції). Захворіло 8 681 (найбільша кількість від початку епідемії і другий показник після США).

У Франції за останню добу загинуло 987 людей (новий максимум смертності для країни). Захворіло – 4 381 (третій показник у світі після США та Британії).

Натомість в Іспанії третій день знижується смертність від коронавірусу (510 людей – це найменша кількість зафіксована починаючи з 23 березня).

В Італії, яка до сьогоднішнього дня була першою за смертністю у світі, наразі відомо про 18 849 тис. померлих. Карантин і обмежувальні заходи у цій країні будуть продовжені до 3 травня.

В умовах пандемії COVID-19 посилюються заборони. У Туреччині до понеділка ввели комендантську годину. У Литві почав діяти "масковий режим". Влада Південної Кореї заявила, що планує одягати спеціальні браслети на порушників карантину, щоб слідкувати за ними. Тим часом компанії Apple та Google анонсували спільний проєкт нову технологію, яка дозволить користувачам відстежувати можливі контакти з хворими на COVID-19.





На правах реклами