Ми у Facebook
15.04.2020, 15:18

Шмигаль переконаний, що держава повинна подбати про малий та мікробізнес

фото з kmu.gov.ua.

Одне з найголовніших завдань сьогодні, які стоять перед Урядом, – це підтримка бізнесу в умовах поширення коронавірусу.
На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи чергове засідання Кабінету Міністрів у середу, 15 квітня.

Він подякував народним депутатам за ухвалення змін до Держбюджету, адже це дозволить розпочати відновлення економіки і підтримати українців в умовах корона-кризи.

Водночас очільник Уряду зазначив, що одним з пріоритетів сьогодні є підтримка мікро- та малого підприємництва.

«Українці не мають втрачати роботу. Для цього Уряд працює над збереженням робочих місць. Мінекономіки та Мінфін запропонували ряд програм по кредитній підтримці малого і мікробізнесу, які будуть полягати у забезпеченні як видачі нових кредитів, так і рефінансуванні діючих кредитів з нульовою відсотковою ставкою з відтермінуванням погашення тіла кредиту. Тобто це фактично так звані кредитні канікули, які ми будемо готові забезпечити», – зазначив Прем’єр-міністр.

За його словами, фактичним інструментом виконання цієї програми стане кредитна програма, ініційована Президентом України «5-7-9».

Прем’єр-міністр наголосив, що кредитні програми допоможуть українському мікро- та малому бізнесу витримати важкі економічні умови під час карантину. А також стануть запорукою збереження робочих місць. Адже основна умова кредитної програми – це збереження не менше 80% робочих місць у малому і мікробізнесі.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Нагадаємо, Уряд змінив карантинні правила: які нововведення? Карантин на Києвщині можуть продовжити до осені. За однієї умови. У Києві півмільйона людей пішли у відпустку "за власний рахунок"





На правах реклами