Ми у Facebook
15.04.2020, 18:06

Сергій Жадан презентуватиме книги у прямому ефірі

фото з facebook.com/serhiy.zhadan

Презентація відбудеться уже завтра, 16 квітня.
У середині квітня у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ з’являться друком збірка віршів Сергія Жадана «Список кораблів» та п’єса «Хлібне перемир’я». Тур автора у 8 містах України не відбувся з очевидних причин, тому представлення нових творів відбудеться наживо.

зображення з meridiancz.com
зображення з meridiancz.com


ПРЕЗЕНТАЦІЇ ЗАПЛАНОВАНІ НА 16 КВІТНЯ:

21:00 у прямому ефірі UA: КУЛЬТУРА та UA: ХАРКІВ дивіться презентацію нових книжок.

22:00 долучайтеся до інтерактивного спілкування з автором на фейсбук-сторінці UA: КУЛЬТУРА. Стрім ітиме також на офіційних сторінках Meridian Czernowitz та Сергія Жадана. Під час заходу письменник відповідатиме на ваші запитання.

зображення з meridiancz.com.
зображення з meridiancz.com.


«Список кораблів». Шістдесят віршів про пам’ять, що народжується з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб окреслити світло й розповісти про повітря над містом. Шістдесят уривків чужих розмов, шістдесят голосів, якими наповнюються весняні сутінки. «Список кораблів» – це список тих, хто пішов, але кого не можна забути. Список імен, які супроводжують тебе протягом життя. Список міст, де на тебе завжди чекають. Мабуть, найінтимніша і найболючіша книга автора.

зображення з meridiancz.com
зображення з meridiancz.com


«Хлібне перемир’я». Що робити, коли не довіряєш навіть найближчим рідним? Як вибиратися з пастки, до якої сам себе загнав? Кому можна розповісти про найважливіше, якщо мову зламано, а вміння слухати й розуміти залишилося в довоєнному минулому? Події п’єси «Хлібне перемир’я» відбуваються влітку 2014 року. Історія однієї смерті поступово перетворюється на історію цілого покоління, на історію стосунків між дітьми та батьками, на історію зради й недовіри, сповнену комічних слів і трагічних сенсів, поєднувати які так досконало вміє Сергій Жадан. Війна триває, і жодне перемир’я не здатне загоїти завданих ран: вони й далі нитимуть, назавжди змінюючи життя людей, які зовсім не збиралися воювати.

Довідка:

Фото – Віра Журба, meridiancz.com
Фото – Віра Журба, meridiancz.com


Сергій Жадан (нар. 23 серпня 1974, м. Старобільськ) — український поет, прозаїк, перекладач, громадський активіст. Автор романів «Депеш Мод», «Ворошиловград», «Месопотамія», «Інтернат», поетичних збірок «Цитатник», «Ефіопія», «Життя Марії», «Тамплієри» тощо.

Літературні твори Сергія Жадана одержали численні національні та міжнародні нагороди, були перекладені тринадцятьма мовами, зробивши автора одним з найвідоміших сучасних українських письменників. Сергій Жадан є також активним організатором літературного життя України та учасником мультимедійних мистецьких проектів.

Про це повідомляє Мiжнародна Лiтературна Корпорацiя MERIDIAN CZERNOWITZ, meridiancz.com.

Нагадаємо, роман Сергія Жадана "Депеш Мод" видали у болгарському видавництві "Парадокс". Роман вийшов у перекладі Райни Камберової з ілюстрацією Інни Павлової.

Збірку віршів Сергія Жадана "Те, чим ми живемо, те, заради чого вмираємо" The New York Times Book Review вніс до списку рекомендованих книг 2019 року. Переклад віршів Жадана, який здійснили Вірляни Ткач та Ванди Фіппс, виходить друком в Yale University Press.





На правах реклами