Ми у Facebook
16.04.2020, 10:00

"Ситуація незвична, але контрольована", - головний лікар Рівненської обласної лікарні

Нині у ЗМІ та соцмережах вирує маса інформації, що стосується Рівненської обласної лікарні та захворюваннях на коронавірус працівників медзакладу.

Головний лікар закладу Іван Зима розказав свої відчуття та реакцію на всі процеси, що відбуваються. То ж, які заходи зараз відбуваються у лікарні, як персонал реагує на всі повідомлення та нові подробиці життя в умовах карантину - з перших уст.

Після виявлення інфікованих COVID-19 працівників закладу реагуємо швидко, часом непопулярно, звісно, найперше закриваємо і проводимо дезінфекцію приміщень. Наразі на завершальному етапі дезінфекція приміщень «Кардіологічного корпусу». Окрім, обов‘язкові для всіх термометрії на вході в заклад, проводиться скринінг медичного персоналу ПЛР-методом (навіть серед тих, в кого немає і не було ніяких клінічних ознак захворювання), усвідомлюючи, що отримані результати можуть мати негативну картину. Ізольовані між собою корпуси закладу. Розроблені окремі маршрути переміщення для персоналу та пацієнтів. Обмежено пересування медичних працівників по лікарні, окрім визначених кур‘єрів.
Ситуація для всіх незвична, але контрольована. Страх, паніка перед невідомою хворобою поступається усвідомленню необхідності дотримання санітарно-епідеміологічного режиму. Колектив здатний надавати медичну допомогу мешканцям області.
І на останок... Лавина бруду і неправдивої інформації, яка поширюється в соцмережах не злякала, а ще більше згуртувала колектив і мобілізувала до роботи в незвичних умовах.
P.S. Повторні результати ПЛР обстеження дружини померлого співробітника (Царство йому Небесне), відібрані в іншому лікувальному закладі та досліджені одразу в двох лабораторіях - Слава Богу - негативні.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ