Ми у Facebook
17.04.2020, 18:14

Кабмін має дозволити працювати точкам роздрібного продажу преси, – НСЖУ

Національна спілка журналістів України звернулася з офіційним листом до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням посприяти забезпеченню безперебійного функціонування друкованих ЗМІ в Україні, зокрема, роботі точок роздрібного продажу преси.
До НСЖУ регулярно надходять нарікання видавців, що доступ громадян до важливої інформації про карантин та подолання епідемії коронавірусу суттєво звужений через закриття кіосків преси. Телеканали та інтернет-медіа не повністю охоплюють аудиторію, яка проживає у регіонах, або не повною мірою висвітлюють регіональну інформацію.



З метою забезпечення доступу населення України до інформації, Національна спілка журналістів України закликала внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», а саме додати «підприємства, які працюють у галузі засобів масової інформації, зокрема точки продажу преси, друкарні, редакції, логістичні підприємства у сфері доставки паперу та друкованих видань» у перелік виключень.

Про це йдеться на офіційному сайті НСЖУ.





На правах реклами