Ми у Facebook
21.04.2020, 17:20

П’ять поганих звичок під час карантину

Набрати зайвої ваги, стати більш тривожним та втратити продуктивність – це те, до чого може призвести неправильний спосіб життя під час карантину. Давайте розберемо найпоширеніші погані "карантинні" звички та до чого вони можуть призвести.
Про це черговий корисний протиковідовірусний пост опублікував у фейсбук РОГО "Комітет виборців України".

Не сприймати карантин серйозно

Якщо не буде карантину, то вірус поширюватиметься дуже швидко. Карантин - це про свідомість та відповідальність за ті рішення, які ми прийняли не лише щодо себе, але і щодо наших близьких.


Не дотримуватися режиму дня

Якщо ми не будемо дотримуватися режиму дня, то день буде проходити швидко і без будь-яких результатів. Також, через відсутній розпорядок дня, організм витрачає більшість ресурсів, щоб налаштуватися на відповідний розвиток подій, через що людина може відчувати в подальшому втому, апатію, стрес чи навіть тривожність.


Зіпсувати режим сну

Порушити режим сну – це майже зіпсувати увесь наступний день. Сон дуже важливий, бо він необхідний для нормальної роботи мозку й організму. Скорочення тривалості сну чи його нечіткі межі можуть призводити до виснаження, до порушення концентрації, пам’яті, втрати настрою та іншого.


Переїдати або їсти забагато фастфуду

Такий харчовий режим завжди призводить до підвищення маси тіла та втрати тонусу тіла, а головне збільшує ризик розвитку цукрового діабету, метаболічного синдрому й ожиріння, які послаблюють імунну відповідь організму.


Не прибирати регулярно

Під час карантину прибирати треба ретельніше, ніж зазвичай, через те, що віруси можуть тривалий час лишатися на поверхнях і збільшувати ризик інфікування.


Не займатися спортом

Фізичне навантаження позитивно впливає на наші когнітивні та інтелектуальні здібності, а також на наш емоційний стан. Вони допомагають нормалізувати сон, притупляють реакцію на стрес, активізують мозкову діяльність. Навіть 10-хвилинна зарядка вранці допоможе перебувати цілий день у тонусі.


Будьте здорові та відповідальні за себе і своїх близьких!





На правах реклами