Ми у Facebook
25.04.2020, 09:20

На Рівненщині зросла кількість випадків домашнього насильства

Фото ілюстративне

З початку карантину на Рівненщині зареєстровано 532 повідомлення про вчинення домашнього насильства.
Відносно порушників склали 450 адмінпротоколів, тоді як за аналогічний період торік – 427. Тобто кількість зареєстрованих повідомлень під час карантину зросла близько на 5 % відсотків.

Про це повідомив старший інспектор ГУ Національної поліції в Рівненській області Олег Шандрук на нараді. Захід відбувся за участю усіх причетних служб до виявлення та підтримки постраждалим від домашнього насильства.

Наразі в області на профілактичному обліку перебувають 2746 сімей у яких вчиняють домашнє насильство. Під час карантину працівники служб продовжують виявляти та підтримувати їх, втім з дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

Так, відвідування сімей відбувається при нагальній потребі – у випадку, коли є загроза життю та здоров’ю людини. При цьому соціальні працівники та поліцейські користуються засобами захисту.

Також систематичний контроль за особами, з якими жорстоко поводилися, здійснюється й дистанційно. Консультації проводяться онлайн – з максимальним використанням усіх можливих технічних засобів.

На постійному та обов’язковому контролі у соціальних працівників та служб справах дітей – умови проживання та виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

«Під час карантину діти з інтернатів повернулися додому, в тому числі і в біологічні сім’ї. Наразі служба провела моніторинг стану щодо 274 дітей, відносно яких були ризики ухиляння від виконання батьківських обов'язків, або ж жорстокого поводження. 49 таких дітей перебувають у родинах із складними життєвими обставинами. Такі сім’ї обстежені, вживаються відповідні заходи. Також надається допомога – як консультативна, так і матеріальна»,
- зазначив начальник служби у справах дітей Рівненської ОДА Віктор Марчук.

Разом з тим, учасники заходу обговорили інформаційну складову профілактики протидії насильству. Так, правоохоронці області наразі розповсюджують листівки із детальною інформацією про порядок дій, у разі виникнення подібних ситуацій. Такі листівки розміщуються у місцях, де в умовах карантину можуть перебувати громадяни: супермаркети, аптеки, сільські ради, продовольчі магазини тощо. Інформування населення також важливо здійснювати й через офіційні сайти закладів освіти, соціальних служб, поліції тощо.

Аби отримати допомогу, жертви домашнього насильства, їхні рідні чи близькі можуть повідомляти про протиправні дії на спецлінію 102.





На правах реклами