Ми у Facebook
26.04.2020, 18:00

Романтика на карантині: рецепти сніданків для коханих від шеф-кухаря «Готуємо разом»

Варіантів проведення дозвілля з коханою людиною на карантині не так вже й багато. Шеф-кухар кулінарного проекту «Готуємо разом» на телеканалі «Інтер» Андрій Дромов пропонує урізноманітнити будні самоізоляції романтичними ... сніданками! Принаймні, саме так він дивує дружину Вікторію з самого ранку.

Андрій Дромов упевнений, що романтика на карантині можлива, навіть якщо поруч постійно перебувають троє дітей: «Під час самоізоляції дітям немає куди подіти енергію - вони починають спрямовувати її на батьків. Перші тижні карантину нам, звичайно, далися важко. Але ми доклали зусиль і навчилися комунікувати одне з одним».



Завдяки карантину здійснилася мрія шеф-кухаря - збиратися разом усією родиною за сніданками, обідами й вечерями: «Раніше таке реалізувати було складно - через наші з дружиною робочі графіки. Та й діти в основному харчуються в садку або в школі. Тому в самоізоляції я відриваюсь на повну: щодня готую найрізноманітніші страви для всієї родини. Щоправда, боюся, що після домашніх посиденьок можу не влізти у свій кітель шеф-кухаря «Готуємо разом»! (Посміхається).

Для коханої дружини Вікторії Андрій Дромов готує окремі страви - з урахуванням принципів її харчування. Однак іноді Вікторія не може встояти від результатів кулінарних вишукувань чоловіка й відступає від правил. «Дружина не їсть хліб, але не може відмовитися від моїх французьких тостів на сніданок», - зізнається Андрій.



Шеф-кухар «Готуємо разом» із задоволенням ділиться рецептами цих тостів та інших сніданків, якими можна порадувати кохану людину.


Французькі тости з ванільним соусом



Що знадобиться:
- 4 тости
- 3 яйця
- 80 мл вершків 20%
- 60 г вершкового масла
- 30 г цукру
- сіль, кориця, ванільний цукор - за смаком
Для соусу:
- 200 мл молока
- 2 жовтки
- 15 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- дрібка солі
Спосіб приготування:
Для соусу змішайте молоко з сіллю, ванільним та звичайним цукром, поставте суміш на вогонь і доведіть до кипіння. Жовтки залийте отриманою сумішшю, інтенсивно помішуючи, потім поставте на плиту й доведіть до загустіння. Приготуйте суміш з яєць, ванільного цукру, солі, кориці, цукру і вершків. Умочіть в ній тости й обсмажте їх на вершковому маслі. Подавайте з ванільним соусом.

Омлет «Пуляр»



Що знадобиться:
- 4 яйця
- 15 г вершкового масла
- сіль за смаком
Для соусу:
- 10 г базиліка
- 20 г руколи
- 50 мл оливкової олії
- 10 мл винного оцту
- сіль, цукор, чорний перець - за смаком.
Спосіб приготування:
З'єднайте у блендері всі інгредієнти для соусу і збийте до однорідної маси. Відокремте жовтки від білків. Білки посоліть та збийте міксером. Жовтки теж посоліть, перемішайте й вилийте на розігріту сковороду з маслом. Коли жовтки «прихопить», викладіть зверху білки. Накрийте сковороду кришкою і 3-5 хвилин смажте омлет при низькій температурі, не перегортаючи. Подавайте з соусом.

Сирники



Що знадобиться:
- 300 г сиру жирністю 5%
- 1 жовток
- 2 ст. л. борошна
- 1 ст. л. цукру
- 10 г ванільного цукру
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти з'єднати і добре перемішати. Дати настоятися 10-15 хвилин, щоб борошно віддало клейковину. Сформувати сирники й обсмажити на великій кількості масла. Готові сирники викласти на паперову серветку, щоб стік жир.
Подавати сирники можна з варенням, сметаною або медом. Хто як звик і любить. Але якщо хочете здивувати - соус з манго вам на допомогу. Для його приготування потрібні заморожені кубики манго: необхідно розморозити, пересипте 1 ст. л. цукру, влийте 50 мл апельсинового соку і закарамелізуйте. Буде дуже смачно.

Смачного!

Ще більше рецептів оригінальних страв - у випусках кулінарного проекту «Готуємо разом». Дивіться по суботах і неділях о 9:00 на телеканалі «Інтер».






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ