Ми у Facebook
29.04.2020, 17:20

Уряд дозволив відкрити продовольчі ринки (+ІНФОГРАФІКА)

Але за умови дотримання певних критеріїв та санітарних норм. Постанова Кабінету міністрів про пом'якшення карантину і відкриття продовольчих ринків №211 буде опублікована і набуде чинності 30 квітня
Кабінет міністрів України 29 квітня дозволив відновити роботу продовольчих ринків. Уряд ухвалив критерії, підготовлені Міністерством охорони здоров'я 27 квітня. Йдеться про анонсоване Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем відкриття 281 ринку по всій Україні.

"Для того, щоб це було безпечно, МОЗ та Мінекономіки розробили чіткий алгоритм санітарного контролю роботи ринків. Зараз планується відкриття понад 280 продовольчих ринків — тих, що взмозі будуть забезпечити все необхідне задля дотримання санітарних норм. Це серйозний крок до послаблення карантину. Тому закликаю дотримуватися всіх профілактичних вимог функціонування ринків. Аби наші спільні зусилля щодо недопущення розповсюдження вірусу не були марними", - повідомив у Фейсбук очільник МОЗ Максим Степанов.




Наприкінці березня заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко підписав постанову, якою на час карантину дозволяється поновити роботу продуктових ринків, але за умови суворого дотримання певних обмежень. Тоді ж міський голова Рівного висловився проти відкриття ринків навіть з дотриманням карантинних заходів. Про це Володимир Хомко сказав у прямому ефірі "Теми дня" на Суспільному.

14 квітня головний санітарний лікар Віктор Ляшко вирішив скасувати власну постанову, якою при певних умовах дозволялась робота ринків під час карантину. Адже було виявлено чимало порушень та зловживань.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ