Ми у Facebook
01.05.2020, 18:10

Очільник медицини Рівненщини розповів, чи коронавірус може передатися через переливання крові

В області зменшилася кількість донорів у період карантину. Водночас тим, хто здає кров не роблять тестів на COVID-19. Чи може коронавірус передатися через передивання крові - читайте.
Станція переливання крові у місті Рівне постійно шукає донорів. Адже в період карантину їх кількість зменшилася. Водночас в обласному управлінні охорони здоров'я запевняють, що браку крові для пацієнтів немає. Адже є люди, які постійно діляться своєю кров'ю на благо інших.

Перед процедурою переливання донорам не роблять тестування на коронавірус. Чи може це стати причиною зараження реципієнта, якщо у донора все ж таки є COVID-19?!

У Рівному з 1 травня відкриють ринки

- Перед кожною здачею крові донора оглядає лікар-терапевт. Визначає епіданамнез, проводиться пірометрія, встановлюються показники того чи іншого захворювання. Ніде у світі не практикується проведення обстеження донорів на той чи інший вірус. Хочу наголосити, що вірус COVID-19 передається виключно повітряно-крапельним шляхом. Тобто, усі пацієнти, яким буде проведено переливання крові, збережені від інфікування, - говорить начальник управління охорони здоров'я у Рівненській області Олег Вівсянник.





На правах реклами