Ми у Facebook
21.05.2020, 20:20

22 травня 2020 у Рівному: календар подій, свята і дати

Портал ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілеєм, Днем народження та Днем ангела!

У п’ятницю, 22 травня, у календарі міжнародних, національних та всеукраїнських дат і свят - Міжнародний день біологічного різноманіття (International Day for Biological Diversity, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1995 році, проводиться з 2001 року).

За церковним календарем, православні та греко-католики відзначають велике свято на честь Перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця з Мир до міста Барі. Віруючі також згадують у молитвах пророка Ісайю та мученика Христофора.

Приймає вітання з днем народження начальник Рівненського авіаційно-спортивного клубу ТСО України, засновник ТОВ "Українська деревообробна компанія", депутат Рівненської облради VI скликання КОСОБУЦЬКИЙ Олексій Миколайович.

65 років тому (1955) з'явився на світ відомий рівненський журналіст, письменник, гуморист і сатирик, лауреат літературної премії ім. Остапа Вишні, Рівненської просвітянської премії ім.Г.Чубая, обласної Нобельської премії, член Національної спілки письменників України БЕРЕЗА Юрій Павлович.

Цього дня в 1953 році народився відомий рівненський митець, скульптор-кераміст, живописець, член Національної спілки художників України, автор пам’ятників Тарасу Бульбі-Боровцю (Березне, 2005), загиблим у локальних війнах (воїнам-афганцям) (Рівне, 1999) СІВАК Микола Станіславович.

Іменини (День ангела) : Микола, Василь, Гаврило (Гавриїл), Дмитро, Йосип, Христофор.

22 травня привітайте Микол з Днем ангела!

За народним календарем, 22 травня – Весняного (Теплого, Літнього) Миколи. Початок передліття (з 22 травня до 10 червня).

Народні прикмети на Теплого Миколи

Прикмета дня: Велика милість Божа, коли в Миколин день дощик поллє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
21 травня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
День ангела: календар на 18 – 24 травня 2020
Свята, пам’ятні дати у травні 2020
Церковний календар на травень 2020

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ