Ми у Facebook
22.05.2020, 13:20

Польща скасувала 14-денний карантин для українських заробітчан

Громадянам України, які приїдуть до Польщі на сезонні сільськогосподарські роботи, істотно полегшили правила. На відміну від трудових мігрантів з інших країн, українцям не потрібно буде проходити обов’язковий для всіх іноземців двотижневий карантин.
Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський, передає RMF24.

Він пояснив, що його відомство намагається допомогти польським фермам у вирішенні проблеми нестачі робочих рук. Тому були запроваджені істотні послаблення для працівників з-за східного кордону - вони зможуть відразу після приїзду, з першого дня перебування в країні, ставати до роботи в господарствах.

А ось проводити тестування іноземних працівників на коронавірус у Польщі державним коштом не будуть, бо такі витрати з бюджету незаконні.

Насамкінець, міністр сільського господарства закликав поляків, які в даний момент не працюють, розглянути можливість роботи зі збору врожаю.

"Це елемент солідарності з фермерами, це також елемент збору тих врожаїв, які Провидіння нам дало, а також запобігання дефіциту продовольства, особливо найціннішого, і підвищення цін в магазинах", - зазначив він.

Раніше ми писали, що у Польщі сезонним працівникам дозволили відбувати карантин, збираючи полуницю.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ