Ми у Facebook
24.05.2020, 12:40

Уряд Польщі дав дозвіл на в'їзд до країни учням та студентам

Міністр МВС Республіки Польща Маріуш Камінський підписав поправку до регламенту про тимчасове призупинення або обмеження прикордонного руху в певних пунктах перетину кордону.
Про це йдеться в офіційній заяві уряду Польщі.

Поправка до регламенту розширює перелік осіб, які мають право на в’їзд на територію Республіки Польща, зокрема, для учнів і студентів, які здобувають освіту у цій країні.

“Ці особи звільняються від карантину відповідно до Постанови Ради Міністрів про встановлення конкретних обмежень, розпоряджень і заборон в зв’язку з виникненням епідемії.

Необхідність включення учнів і студентів в категорії осіб, які мають право перетинати державний кордону, випливає з графіку зовнішніх іспитів, затвердженого Міністерством національної освіти для учнів, які закінчили навчання в польських початкових та середніх школах (у період з 8 червня по 28 серпня)”, - йдеться у заяві МВС.

Також отримали право на в'їзд на реиторію Польщі водії, які здійснюють міжнародні транспортні перевезення, подорожують територією Республіки Польща іншими транспортними засобами, ніж транспортний засіб, що використовується для автомобільного транспорту (з метою отримання відпочинку або після отримання відпочинку);

Ці особи звільняються від карантину відповідно до Постанови Ради Міністрів щодо встановлення конкретних обмежень, наказів та заборон у зв'язку з настанням стану епідемії.

Положення набуває чинності з дня його опублікування", - йдеться у повідомленні міністерства.

Нагадаємо, раніше Польща скасувала 14-денний карантин для українських заробітчан.

Також Польща продовжила легальне перебування українцям до 30 днів після закінчення епідемії без необхідності подавати заяви на тимчасове посвідчення на проживання.





На правах реклами