Ми у Facebook
25.05.2020, 11:20

Чому Рівненщина не може перейти до пом'якшення карантину

Адаптивний карантин в Україні передбачає, що пом’якшення обмежувальних заходів через коронавірус можливе лише у регіоні, який відповідає критеріям, розробленим МОЗ. Зважаючи на умови пом'якшення, Рівненська область не може дозволити відміну карантинних заборон.
Ці критерії розроблені провідними фахівцями і не будуть переглядатися. Областям, в яких кількість тестувань на коронавірус становить менше 12 на 100 тис. населення потрібно наростити тестування, - тому що в них можуть бути невиявлені випадки COVID-19. Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу МОЗ, вчора 24 травня.

“Сьогодні для переходу на наступний рівень пом’якшення карантину область повинна відповідати трьом критеріям. При цьому найбільше запитань надходить щодо показника про кількість тестувань, який визначений на рівні 12 тестувань на 100 тис. населення. Запитують: чи можна знизити цей показник у зв’язку із невеликою кількістю захворювань. Моя відповідь проста: якщо взагалі не тестувати на коронавірус, то на папері взагалі жодного хворого не буде. Тому тести потрібні і потрібно нарощувати ці показники”, - підкреслив Максим Степанов.

Нагадаємо, 20 травня на Рівненщині стався антирекорд. В області було зафіксовано 66 випадків захворювання. Тим самим Рівненщина стала однією з областей, де не буде обіцяного послаблення.

За словами Міністра охорони здоров’я, на відміну від інших країн, в Україні скасування обмежувальних заходів відбувається без різкого скорочення випадків COVID-19. Саме тому ситуація повинна бути контрольованою, в тому числі за допомогою критеріїв, визначених адаптивним карантином.

Нагадаємо, з 22 травня в Україні запроваджений адаптивний карантин – який передбачає пом’якшення обмежувальних заходів у кожному регіоні окремо – у залежності від ситуації з коронавірусом. Для переходу на новий етап пом’якшень кожна область повинна відповідати трьом критеріям: кількості захворювань на коронавірус на 100 тис. населення, завантаженість ліжок хворими з COVID-19, а також кількість тестувань на 100 тис. населення.





На правах реклами