Ми у Facebook
28.05.2020, 13:20

У Зорі зняли блокпости: де ще на Рівненщині встановлені КПП

Відсьогодні, 28 травня, у селі Зоря Рівненського району припинили діяти КПП, що були встановлені через спалах Covid-19.
Підставу «відкрити» село дає стабілізація епідемічної ситуації, повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, який сьогодні відвідав населений пункт.

«Блокпости були встановлені 28 квітня і сьогодні рівно місяць їх дії. Робота КПП дала можливість локалізувати розповсюдження інфекції. Наразі епідемічна ситуація стабілізується, спалаху в Зорі більше немає. За останні два тижні були зафіксовані поодинокі захворювання і це дає нам підставу зняти село з ізоляції. Відповідне рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС», - розповів Віталій Коваль.

Всього за час карантину в Зорі на Covid-19 захворіла 91 особа, а це майже 2% від населення села. Вже одужали 60 людей.

За словами головного санітарного лікаря області Романа Сафонова, на сьогодні в лікарнях не залишилося жодного пацієнта із Зорі, усі госпіталізовані виписані. Залишається видужати ще 31 людині, які мають захворювання легкої форми та перебувають на самоізоляції.

«Маємо позитивний прогноз щодо розвитку ситуації у Зорі. На щастя, летальних випадків не було, а також жодної реанімації чи застосування ШВЛ-апаратів. Переважна кількість захворювань мали безсимптомний перебіг хвороби», - зазначив Роман Сафонов.

Нагадаємо, у Зорі було встановлено 3 блокпости та перекрито 7 в‘їздів/виїздів. Упродовж місяця на КПП чергували патрульні, представники Нацполіції, ДСНС, Нацгвардії та медики. Вони проводили температурний скринінг, інформаційно-роз'яснювальну роботу. Також на постах дезінфікували транспорт, яким доставляли продукти харчування та ліки. З 20.00 до 8.00 в межах населеного пункту було заборонено пересування громадян і рух транспорту.

На сьогодні у Рівненській області продовжують діяти блокпости в селі Рокитне у Рокитнівському районі, у Здолбунівському інтернаті для людей похилого віку та у Вараші.





На правах реклами