Ми у Facebook
29.05.2020, 15:20

Із 1 червня на дорогах України запрацює система фотовідеофіксації

Спочатку запрацює 17 стаціонарних пунктів, потім - 40, а загалом заплановано 700. Таке рішення прийняв Кабмін на засіданні 20 травня.
Ілюстративне фото.

Про це повідомила пресслужба МВС України.

Уряд погодив запуск з 1 червня системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що спочатку запрацює 17 пунктів фіксації дорожнього руху. Згодом їх кількість збільшиться до сорока, а загалом у МВС планують відкрити 700 таких пунктів. Вже є графік та адреси, які МВС планує оприлюднити.

Заступник керівника МВС України Антон Геращенко заявив, що камери відеофіксації будуть встановлені на дільницях підвищеної аварійної небезпеки з обов'язковим попереджувальним знаком. Це має змусити водіїв заздалегідь скидати швидкість в таких місцях.

Камери на автошляхах стежитимуть за швидкістю, за проїздами на заборонений сигнал світлофора, а згодом - і за порушенням правил стоянки і парковки, правил руху по смузі громадського транспорту або пішохідних доріжках, фіксуватимуть виїзд на зустрічну смугу.

Із 1 червня 2020 відеокамери автоматично фіксуватимуть перевищення швидкості на 20 км/год від допустимо дозволеної. За перевищення більш ніж на 20 км/год водієві "світить" штраф. "Листи щастя" приходитимуть "Укрпоштою" за адресою реєстрації власника автомобіля. Мінімальна сума штрафу - 255 грн. За перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год - 510 грн.

Раніше, 29 квітня, у МВС повідомили, що переносять запуск системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху через карантинні обмеження.

Цей пілотний проєкт фіксації адміністративних правопорушень для безпеки дорожнього руху презентували ще 12 березня 2020 року. Тоді повідомили, що запустять систему в експлуатацію з 1 травня, інформує Громадське.

РАНІШЕ МИ ПИСАЛИ:
На яких автошляхах поліцейські встановили камери

Уже до кінця року водіям приходитимуть "листи щастя"





На правах реклами